Mainos

Suomessa kytee herraviha – "Osa ei ymmärrä poliitikkojen tekemiä päätöksiä"

8:29

Tyytymättömyys päättäjiä kohtaan on kärjistynyt viime aikoina. Se purkautuu herravihana, arvioi E2-ajatuspajan johtaja Karina Jutila MTV:n Huomenta Suomessa keskiviikkona. Syynä suomalaisten pettymykseen on muun muassa se, että poliittisten päätösten perustelut jäävät usein epäselviksi

– Tyytymättömyyttä ja pettymystä on. Se purkautuu osittain vihana, Jutila kertoo. 

– Osa ilmaisee sen sosiaalisessa mediassa tai kaveriporukoissa näkyvästi. Osa pettyy ja on kotonaan hiljaa. Täytyy muistaa, että iso enemmistö suomalaisista voi vetäytyä tämän kärjekkään tilanteen johdosta. Siitä täytyy olla yhtälailla huolissaan, hän jatkaa.

Jutilan mukaan tyytymättömyyden taustalla on muun muassa se, että osa suomalaisista ei ymmärrä poliitikkojen tekemiä päätöksiä tai niiden perusteluja. Jutilan mukaan päättäjät ovat epäonnistuneet viestimään, miksi poliittisia päätöksiä tehdään.

– Politiikan puheesta tuli meillä aika vaikeaa ja siihen on tullut erikoissanastoa. Se on ollut myös median haaste, että miten voimme kertoa suomalaisille mitä tehdään ja miksi. Kyllä siinä on kuitenkin myös poliitikkojen ja muiden päättäjien virheitä taustalla.

Osittain poliittisen keskustelun seuraamista vaikeuttaa Jutilan mukaan myös selkeä hallitus-oppositio-vastakkainasettelu.

– Poliitikkojen viestit ovat keskenään niin ristiriitaisia. Kun osa sanoo, että asia on hyvä ja toiset, että tämä on voimakkaasti paha, miten siinä pystyy jonkinlaisen päätelmän tekemään.

7:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.