Suomenlahdella seilaa todellinen harvinaisuus: Kukan terälehden muotoinen ja 45 tonnia painava kelluva terassi matkaa Raumalta Helsinkiin – "Vaikeuskertoimia on loppuun saakka"

5:47

Raumalla on laskettu liikkeelle harvinaisen ainutlaatuinen merikuljetus. Iltapäivällä Rauman telakalta lähti hinaukseen 270 neliömetrin kokoinen kelluva ravintolaterassi, joka seilaa viikonlopun aikana kohti Helsinkiä.

Rauman Marine Constructions -telakalla rakennettu ravintola Meripaviljongille suunniteltu terassi matkustaa Helsinkiin hinaajan vetämänä. Kuljetus kestää arviolta 60 tuntia ja terassin on määrä saapua määränpäähänsä Säästöpankinrantaan Helsingin Hakaniemeen maanantaina aamupäivällä.

Meripaviljonki-ravintolan omistavan Paasitorni-yhtiön toimitusjohtajan Osku Pajamäen mukaan kelluva terassi painaa sellaisenaan noin 47 000 kiloa ja sen kelluntasyvyys on 60 senttiä.

Kalusteiden, asiakkaiden ja varustelun kanssa 150-paikkainen terassi painaa noin 75 000 kiloa.

Kuljetus on haastavaa

Simo Freesen suunnitteleman terassin päämateriaaleja ovat teräs, kupari ja lasi. Siinä ei ole lainkaan suoria kulmia, vaan muoto muistuttaa kukan terälehteä.

Pajamäen mukaan tunnelmat Helsingissä ovat paitsi odottavat myös jännittävät.

– Tällaisen kukan terälehden muotoisen ja 45 tonnia painavan kokonaisuuden kuljettaminen Raumalta Helsinkiin on haaste, koska eihän se purjehtimisominaisuuksiltaan kaikkein paras ole.

"Siinä on vaikeuskertoimia loppuun saakka"

Matkan hankalin osa on kuitenkin saapuminen "kotisatamaan".

– Kaikkein vaikein hetki on se, että päästään Pitkänsillan ali. Siellä on vain noin puolen metrin rako kummassakin laidassa, joten pitää varoa, ettemme ota siltaa mukanamme, Pajamäki kuvaa.

Omat haasteensa on myös terassin kiinnittämisessä emoravintolaansa Meripaviljonkiin.

– Meripaviljonki oli Helsingin ensimmäinen julkinen kelluva rakennus ja nyt uusi kelluva rakennus kiinnitetään toiseen kelluvaan rakennukseen. Siinä on vaikeuskertoimia loppuun saakka, Pajamäki sanoo. 

Katso videolta, miltä näyttää, kun terassi seilaa Suomenlahdella. MTV Uutisten livessä kuulet myös Osku Pajamäen haastattelun kokonaisuudessaan!

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja