Mainos

Suomen Yrittäjät tyrmää Korhosen irtisanomiskritiikin

Suomen Yrittäjät tyrmää Vasemmistoliiton puheenjohtajan Martti Korhosen väitteet siitä, että yritysten irtisanomispolitiikka olisi häikäilemätöntä. Järjestön toimitusjohtaja Jussi Järventaus sanoo, että lomautukset ja irtisanomiset ovat aina viimeinen vaihtoehto.

- Yrittäjän selkänahka venyy aina ensimmäisenä. Tehdään kaikki mahdollinen, jotta tilanne (irtisanominen) voitaisiin välttää. Varsinkin pienissä yrityksissä pidetään työvoimasta viimeiseen saakka kiinni, ja myös isojen, kansainvälisten yritysten politiikka on sinällään vastuullista, Järventaus sanoo.

Hän lisää, että isot yritykset ovat joutuneet rakennemuutosten paineessa irtisanomaan, mutta kantavat silti vastuuta työntekijöistään.

Vasemmistoliiton Korhonen kuvasi vierailullaan MTV:n Huomenta Suomessa Suomen irtisanomiskoneistoa yhdeksi Euroopan häikäilemättömimmistä. Suomen Yrittäjien mielestä Korhosen sanoma on tyypillinen oppositiolle.

- Korhonen hyvin työelämää tuntevana tuntee varmasti myös tämän toisen puolen, eli suomalaisen erityisyyden lomautuksissa. Suomalainen lomautuspolitiikka on huomattavasti pehmeämpää kuin kansainvälisesti yleensä - meillä on itse asiassa hyvin joustava ja työntekijän kannalta hyvä järjestelmä. En ihan saa otetta, mihin kansainväliseen vertailuun tämä Korhosen näkemys perustuu, Järventaus miettii.

90-luvun lamasta opittiin paljon

Järventaus korostaa, ettei missään tapauksessa jaa Korhosen kantaa siitä, että irtisanomispolitiikka olisi Euroopan kovimpia:

- Ehkä hän tarkoittaa sitä, että Suomen lainsäädäntö lomautuksissa ja irtisanomisissa on joidenkin mielestä vähän löysempää kuin muilla, hän miettii.

Järventauksen mukaan yritykset kuitenkin käyttävät lainsäädäntöä vastuullisesti ja pitävät työntekijät viimeiseen saakka itsellään. 1990-luvun alun lamasta on opittu se, että vaikean talouskriisin jälkeen tulee aina olemaan puutetta osaavista työntekijöistä.

Korhonen kritisoi kovin sanoin myös hallituksen elvytyspakettia ja nimitti hallituksen toimia veltoiksi. Myös Suomen yrittäjät toivovat hallituksen elvytyspakettiin lisätoimia.

- Toimenpiteet ovat sinänsä hyviä, mutta eivät näy vielä kentällä, Järventaus sanoo ja lisää toivovansa elvytyspakettiin verotukseen ja yritysten maksukykyyn vaikuttavia lisäyksiä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.