Mainos

Suomen Verkkoviestintäkeskus syyttää poliisia virheellisen tiedon jakamisesta

Suomen Verkkoviestintäkeskus sanoo poliisin tiedotteen yhtiötä koskevasta rikostutkinnasta olevan harhaanjohtava.

Eilen kerrottiin, että poliisi epäilee jopa 16 000 pienyrittäjän tulleen huijatuksi, kun heille oli myyty Suomen Verkkoviestintäkeskuksen puhelinmyynninestoa. Poliisin mukaan tällaista palvelua ei kuitenkaan voi olla sillä, puhelinmyyntiä yrityksille ei voi kieltää.

Suomen Verkkoviestintäkeskus ilmoittaa toimitusjohtajansa allekirjoittamassa tiedotteessa, että palvelun myynnistä luovuttiin välittömästi, kun sen lainmukaisuus kyseenalaistettiin.

– Olemme markkinoineet ja myyneet alkukesään 2010 saakka suoramarkkinointikieltopalvelua, joka on sisältänyt myös niin sanotun soittokieltopalvelun. Luovuimme tästä palvelusta siis noin vuosi sitten välittömästi sen seurauksena, että palvelun lainmukaisuus kyseenalaistettiin. Tästä huolimatta käsityksemme asiasta on edelleen se, ettei palveluun sinänsä koskaan liittynyt mitään lain vastaisia piirteitä, tiedotteessa sanotaan.

Verkkoviestintäkeskus vastaa tiedotteessaan, että vireillä olevassa poliisitutkinnassa onkin heidän mukaansa kyse siitä, voidaanko tällaista palvelua tuottaa tehokkaasti.

– Olemme vakuuttuneita että voidaan. Korostamme kuitenkin, että vedimme kyseisen palvelun varmuuden vuoksi pois markkinoilta heti sen jälkeen, kun palvelumalliin kohdistuva rikostutkinta tuli tietoomme.

Yhtiö haluaa myös tuoda esiin, että vastaavaa palvelua ovat markkinoineet julkisesti myös muut tahot.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.