Suomen vauvasurmahistoria on surullinen

Järkyttäviä vauvasurmia tapahtuu Suomessa valitettavan usein.

Tänään kerrottiin, että Keski-Uudenmaan poliisi tutkii kahden vauvan kuolemaa Klaukkalassa. Poliisin mukaan mies ja nainen on vangittu vauvojen tappamisesta epäiltynä.

Klaukkalan surmat ovat ainakin neljäs vastaavanlainen tapaus vuoden sisään.

Tapaukset aikajärjestyksessä:

– Viime huhtikuussa isä tukehdutti 1- ja 3-vuotiaat lapsensa Helsingissä. Mies tappoi myös lasten äidin teräaseella. Myöhemmin hän teki ilmeisesti itsemurhan ajamalla rekkaa päin Porvoossa.

– Tammikuussa isä puukotti hengiltä nukkumassa olleet 1- ja 4-vuotiaat tyttärensä sekä vaimonsa Helsingin Laajasalossa. Puukotusten jälkeen mies sytytti perheen asunnon tuleen.

– Viime vuoden marraskuussa Kouvolassa äiti tukehdutti tyynyllä viiden kuukauden ja kolmen vuoden ikäiset tyttärensä. Tekojen jälkeen hän yritti vahingoittaa itseään veitsellä ja hypätä parvekkeelta.

Näiden tapausten lisäksi:

– Rautjärvellä 18-vuotias äiti hukutti vastasyntyneen poikansa viime vuonna. Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi naisen lapsensurmasta vuodeksi ja kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

– Pietarsaarelaisnainen surmasi vuonna 2006 terveenä syntyneen vauvansa. Verenhukasta kärsinyt nainen kuoli sairaalassa, ja tutkimuksissa paljastui, että nainen oli synnyttänyt. Poliisi löysi vauvan ruumiin pyykkikorista äidin asunnosta.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat