Mainos

Suomen tunnetuin vähävaraisten auttaja Heikki Hursti harkitsee eläkkeelle jäämistä – tytär Sini jatkaa köyhien auttamista isänsä jalanjäljissä: "Jos ei sydäntä löydy, ei tätä työtä pysty tekemään"

3:39
Heikki Hursti kertoo vuodesta 2018. Joulua varjosti vaimon sairaus.

1960-luvulla perustettu Veikko ja Lahja Laupeudentyö ry pysyy jatkossakin suvussa, kun Suomen tunnetuin vähävaraisten auttaja Heikki Hursti luovuttaa järjestön johtotehtävät tyttärelleen Sini Hurstille, 34. 

Heikki Hurstin, 64, eläkkeelle jäämisestä ei vielä ole tehty lopullista päätöstä. Eläkesuunnitelmia on kuitenkin perheessä pohdittu.

Haluaa auttaa jatkossakin

Heikki itse ei malta jäädä järjestön töistä täysin pois, vaan hän haluaa myös jatkossa olla auttamassa eri tehtävissä. Hän on kuitenkin iloinen, että järjestö siirtyy luotettaviin käsiin.

– Sini tykkää työstä ja on todella vastuuntuntoinen. Hyvä työntekijä saa jatkaa tehtävissäni, kertoo Heikki.

Heikki Hurstin eläkkeelle siirtymisen ajankohtaan vaikuttaa paljon hänen vakavasti sairastuneen vaimonsa kunto. Sairauden vuoksi vaimo on joutunut viime aikoina viettämään enemmän aikaa sairaalassa.

Parturi-kampaajasta avustustyöntekijäksi

Sini aloitti työt avustusjärjestössä toimistotyöntekijänä jo kuusi vuotta sitten. Vuosien varrella hän on saanut lisää vastuullisempia tehtäviä isältään ja toimii nykyään järjestön varatoiminnanjohtajana.

Nykyisen vauva-arjen keskellä uudet johtajan tehtävät vetävät naista jo puoleensa.

– Kyllä tässä vähän kaipailee jo töitä. Olen huomannut, että isällä on ollut vähän raskasta viime aikoina äidin takia. Harmittaa, että en ole päässyt kunnolla auttamaan, kertoo Sini.  

Sini on ammatiltaan parturi-kampaaja ja on tehnyt paljon töitä myös lasten parissa. Työt avustusjärjestössä merkitsee naiselle kuitenkin erityisen paljon, sillä köyhien avuntarve ei koskaan lopu.

– Kyllähän se johtajuus myös jännittää. Mietin, miten asiakkaat, työntekijät ja muu kansa ottavat minut vastaan, pohtii Sini.

Järjestön johtaminen vaatii sydäntä

Avustusjärjestön pysyminen suvussa on tulevalle johtajalle, Sinille, tärkeää. Toiveissa onkin, että myös jälkipolvi innostuisi järjestön töistä. Alku näyttää jo lupaavalta, sillä Sini on usein ottanut kymmenen kuukauden ikäisen tyttärensä Zaran mukaan töihin.

– Olen käynyt Zaran kanssa työpaikalla auttamassa aina, kun vain olemme päässeet. Zara kuitenkin vierastaa niin paljon, että hän ei oikein suostu olemaan muun, kuin minun ja isäni kanssa. Siellä on kuitenkin kaikki työntekijät tulleet tutuiksi hänelle.

Sinin sisarukset ovat käyneet välillä myös työpaikalla auttamassa isäänsä. Heikin lapsista Sini oli kuitenkin kaikista halukkain ottamaan vastuun järjestön toiminnasta.

Myös määrätietoisuus ja sydämellä työskenteleminen ovat piirteitä, joita Sinin mielestä avustusjärjestön johtajalta vaaditaan.

– Jos ei sydäntä löydy, ei tätä työtä pysty tekemään.

Mahdollisia uusia suunnitelmia järjestölle luvassa

Suurista aiemmista hankaluuksista huolimatta, Laupeudentyö ry:llä menee tällä hetkellä mallikkaasti. Avustustarvikkeita on varastossa tarpeeksi ja nykyiset varat takaavat järjestön normaalin toiminnan mahdollisesti seuraavalle kahdelle vuodelle. 

Sini kuitenkin paljastaa, että on pohtinut pieniä muutoksia järjestölle. Mitään varmaa ei asiasta ole naisen mukaan vielä päätetty. 

Heikki Hurstin eläkkeelle jäämisestä uutisoi ensimmäisenä Helsingin uutiset.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja