Mainos

Suomen suurin koruryöstö – raskaana ollutta myyjää raahattiin lattialla

Helsingin käräjäoikeudessa alkoi tänään miljoonaluokan koruryöstön käsittely. Malmin koruryöstöstä vaaditaan jopa yhdeksän vuoden tuomioita. Syyttäjä vaatii tuomiota törkeästä ryöstöstä.

Malmin korupaja vaatii ryöstösaaliista korvauksia reilut 72 000 euroa. Muu osuus on saatu vakuutuksen kautta.

Viidestä epäillystä oikeuteen saatiin kolme. Kaksi on kansainvälisesti etsintäkuulutettu. Yksi syytetyistä myöntää ryöstön, mutta ei törkeää ryöstöä. Kaksi muuta kieltävät syytteen kokonaan.

Naamioituneet tekijät ryöstivät Malmin Korupajan kaksi vuotta sitten. Noin kolmen miljoonan euron saalis on yhä kateissa. Poliisi luonnehtii ryöstöä poikkeuksellisen ammattimaiseksi ja saalista Suomen suurimmaksi.

Raskaana ollutta myyjää raahattiin

Epäillyt tekijät suunnittelivat ryöstöä pitkään ja toteuttivat sen poikkeuksellisella tavalla. Naamioituneet ryöstäjät uhkasivat aseilla Malmin Korupaja Oy:n henkilökuntaa sekä liikkeessä olevia asiakkaita. Heidät pakotettiin maahan kasvot lattiaan päin ja osa heistä sidottiin nippusiteillä. Kahden myyjän niskaan ryöstäjät painoivat aseen.

Yksi myyjistä oli ryöstöhetkellä raskaana. Syyttäjän mukaan häntä ryöstäjät raahasivat lattialla.

Ryöstäjät keräsivät kolmen miljoonan euron saaliin muutamassa minuutissa ja he pakenivat takaoven kautta ulkona odottavaan pakoautoon. Ryöstäjät toimivat kultasepänliikkeessä määrätietoisesti ja jokaisella oli omat roolinsa teon toteutuksessa.

Yhteydenpitovälineinä he käyttivät radiopuhelimia, jotta matkapuhelinverkkoon ei jäisi tunnistamistietoja. Teon suunnitelmallisuutta kuvaa se, että kultasepänliikkeen toimintaa oli seurattu ja pakoreitti oli varmistettu etukäteen. Ryöstäjillä oli myös liikkeen pohjapiirros. He saapuivat Suomeen väärillä henkilötiedoilla hieman ennen ryöstöä.

(MTV3)

Katso Niko Rannan juttu (Seitsemän uutiset 3.1.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.