Suomen korkein auto ja vaikka mitä muuta – tänään käynnistyvässä American Car Show'ssa näytillä upeita taideteoksia

American Car Show'ssa esillä upeita helmiä 0:39

American Car Show vuosimallia 2018 avaa ovensa tänään perjantaina. Perinteiseen tapaan pääsiäisviikonloppuna järjestettävä näyttely tarjoaa paljon nähtävää niin jenkkiautodiggareille kuin muillekin erikoisemmista menopeleistä kiinnostuneille.

VIDEO: Vuoden 2018 American Car Show'n helmiä

American Car Show on maamme suurin harraste- ja erikoisajoneuvonäyttely. Tänään Helsingin Messukeskuksessa avautuva näyttely on avoinna sunnuntai-iltaan asti.

Tänäkään vuonna näyttely ei nimestään huolimatta keskity pelkästään amerikkalaisiin autoihin, vaan silmänruokaa tarjoilevat myös japanilaiset tuning-autot – ja onpa siellä Lamborghinikin huutokaupattavana.

Yksi mielenkiintoisimmista vetonauloista lienee poikkeuksellisen härskin näköinen Chevrolet Blazer, joka lienee Suomen korkein auto. Poikkeuksellisen massiivinen kulkupeli ei ole varsinaisesti mikään monsteriauto, mutta ilman tikkaita ei ohjaamoon ihan helposti kiivetä. 

Näyttelyn järjestää vuonna 1972 perustettu Finnish Hot Rod Association ry, FHRA. Historian ensimmäinen American Car Show -autonäyttely järjestettiin Tikkurilan jäähallissa toukokuussa 1978.

***

Venäjältä vai Klaukkalasta? Järjetön hinaussuoritus päättyi rysäykseen 0:12

Lue myös:

    Uusimmat