Mainos

Suomen joukkueelle tehty yllätystestejä

Suomalaisurheilijoille on tehty yllätystestejä Lahden MM-hiihdoissa. Maailman anti-dopingneuvosto on vahvistanut tehneensä suomalaisille ylimääräisiä dopingtestejä.

WADA kertoo testanneensa Lahden MM-hiihtojen aikana kaikkiaan 28 suomalaisurheilijaa. Yllätystestiin on joutunut 17 hiihtäjää, kuusi mäkihyppääjää ja viisi yhdistetyn hiihtäjää. Testit on lähetetty tutkittavaksi Helsinkiin Yhtyneisiin Laboratorioihin. Yllätystestien tulokset tullevat julki vielä Lahden MM-kisojen aikana.

Eilisessä testissä ei ollut mukana Janne Immonen, koska häneltä otettiin näyte heti viestihiihdon jälkeen. Myös Samppa Lajunen testattiin aiemmin. Testien toteuttaminen on saanut paljon kritiikkiä, sillä urheilijoita soiteltiin testiin kodeistaan ympäri Etelä-Suomen. Myös testien ottaminen venyi, esimerkiksi Janne Ahonen joutui odottamaan testipullon täyttymistä lähelle puolta yötä. Miesten viestijoukkue sai kutsun saunan lauteilla ja naisten joukkue kesken taktiikkapalaverin.

Harri Syväsalmi

Suomen joukkueen testaamisesta alettiin puhua julkisuudessa Jari Isometsän dopingkäryn jälkeen. WADA:n suomalainen pääsihteeri Harri Syväsalmi tiesi Suomen joukkueelle tehtävistä yllätystesteistä jo tiistaina. -Saman tien minä suomalaisena jääväsin itseni asiasta, Syväsalmi kertoi.

WADA:n tekemät yllätystestit ovat MM-kisoissa ns. kilpailukauden ulkopuolista testausta, vaikka ne tehtiinkin kesken Lahden MM-hiihtojen.

Manninen yllättyi testeistä

Pirjo Manninen

Suomen naisten viestiankkuri Pirjo Manninen ihmetteli viestikisan jälkeen, miksi dopingtestaajat eivät luottaneet hänen sprinttimestaruuden jälkeen antamaansa testinäytteeseen. Maailman antidopingneuvosto WADA testautti koko Suomen joukkueen, Mannisenkin, joka oli pissannut purkkiin vain päivää aiemmin. -Joukkotestaus oli melkoinen yllätys. Olimme kämpillä aivan omissa oloissamme, kun meitä tultiin hakemaan, Manninen kertoi. Häneltä kului testiin tunnin verran.

Mannisen mukaan testaus ei haitannut hänen ja muiden naisten valmistautumista viestitaisteluun. -Koko dopingkohu ei ole juuri häirinnyt minua. Uutisena se oli hetken järkytys, mutta olen pystynyt sulkemaan asian taka-alalle, Manninen kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.