Suomen Huippumalli –ohjelman voittaja arvostaa kauneutta kodissa

Milanossa töitä paiskiva Anna-Sofia Ali-Sisto arvostaa asumisen turvallisuutta sekä kaunista sisustusta. Huippumalli-talossa kaunotar ei tuntenut oloaan kodikkaaksi.

Suomen Huippumalliksi kruunattu Anna-Sofia Ali-Sisto on viettänyt suurimman osan syksyä Milanossa mallintöitä tehden. Kaikenlaiset työt aina muoti- ja hiusnäytöksistä editorialikuvauksiin ovat pitäneet kaksikymppisen kaunottaren kiireisenä.

Kotoa Anna-Sofia kaipaa läheistensä lisäksi pieniä asioita. – Ulkomailla asuessa kaipaan sitä, kuinka ihanan yksinkertaista on saada maailman parasta vettä suoraan hanasta. Ja tietenkin ikävöin koiraani.

Tuttu ja turvallinen Oulu

Oulusta kotoisin oleva Anna-Sofia arvostaa kotikaupunkinsa tuttuutta ja turvallisuutta. – Oulu on täynnä ihania ihmisiä ja mukavia muistoja. Se on kiva kaupunki etenkin kesäisin.

Plussaa kaupunki saa kaunokaiselta myös lukuisten saartensa vuoksi. – Maailmassa on kuitenkin niin paljon paikkoja, ettei mielestäni kannata viettää koko elämää samalla alueella, hän pohtii.

Anna-Sofia asui kolmevuotiaaksi asti kerrostalossa, josta perhe muutti valkoiseen omakotitaloon Murron kaupunginosaan. – 11-vuotiaana sain oman huoneen, hän muistelee.

Huoletonta asumista Italiassa

Suomalainen ja italialainen asuminen eroavat Anna-Sofian mukaan muun muassa lämmityksessä, sillä talvisin saapasmaassa saattaa olla kylmä. – Ihmiset ovat usein kengät jalassa kodeissaan tai tupakoivat sisällä, hän hämmästelee.

– Jotenkin vaikuttaa siltä, että täällä ihmisillä on huolettomampi meininki kuin kotimaassa. Ehkei asuminen ole parempaa tai huonompaa kuin Suomessa, erilaista vain.

Kauneutta kodissa

Turvallisuuden ja käytännöllisyyden lisäksi Anna-Sofialle tärkeää on asumisen viihtyisyys. – Minulle ei ole ihan sama, miltä asunnossani näyttää, vaan pidän siisteydestä ja kauniista sisustuksesta.

Ahtaus, pimeys, tunkkaiset värit sekä mauttomat huonekalut saavat Anna-Sofialta moitteita. – Unelmasijainti olisi sellainen, että palvelut olisivat lähellä, mutta ikkunasta näkisi silti kauniin maiseman, hän tiivistää.

Ei kotoista oloa Huippis-talossa

– Kimppa-asuminen oli yksi mielenkiintoinen kokemus Huippumalli-ohjelmaan osallistumisessa kaiken muun lisäksi, Anna-Sofia sanoo. Aiemmin hän ei ollut kokenut yhteisasumista.

– Milanon mallikämpissä on enemmän yksityisyyttä ja vapautta. Huippis-talossa en tuntunut oloani kodikkaaksi, vaikka talo ja sen sijainti miellyttivätkin.

Jouluksi kotiin

Anna-Sofia palaa kotiin jouluksi. Oulussa hän viettänee aikaansa vuokrayksiönsä sijaan lapsuudenkodissaan tai poikaystävänsä luona.

– En vielä tiedä tulevaisuudestani kovin pitkälle. Se riippuu pitkälti siitä, kuinka työllistyn täällä Milanossa. Kenties suuntaan jonnekin aivan muualle.

JOKAKOTI KYSYY: Voittiko mielestäsi oikea tyttö Huippumalli-kisan? Osallistu keskusteluun kommentoimalla juttua!

Teksti: Katja Nykänen
Kuvat: Elina Kurr

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja