Suomen alppihiihtäjä kuittasi Norjan supertähdelle: Haluatko huulirasvaa?

Hiihtäjä Therese Johaugin dopingkäry ja sen selitys puhuttaa alppihiihtopiireissäkin. Suurpujottelija Eemeli Pirinen kuittaili aiheesta tähtilaskija Kjetil Jansrudille.

Norjalainen supersuurpujottelun olympiavoittaja sekä syöksylaskun ja supersuurpujottelun maailmancupin voittaja Kjetil Jansrud ja Eemeli Pirinen kohtasivat Söldenin kisarinteessä perjantaina. Kuopion mies Pirinen ei malttanut olla ottamatta dopingasiaa puheeksi.

- Haluatko huulirasvaa, 23-vuotias Pirinen heitti 31-vuotiaalle Jansrudille.

- Vastausta ei tullut, Jansrud pudisteli vaan päätään. En ole häntä ennen tavannut, ei olla ennen puhuttu, Pirinen sanoi MTV Sportille.

Alppihiihdon maailmancup käynnistyy Söldenissä lauantaina naisten kisalla. Miehet laskevat suurpujottelucupin avauskisan sunnuntaina. Pirinen on mukana, samoin Marcus Sandell ja Samu Torsti.

Käry huulivoiteesta

Norjan tietotoimisto NTB uutisoi 13.lokakuuta, että Therese Johaug on kärähtänyt klosteboli-nimisen anabolisen steroidin käytöstä. Norjan hiihtoliitto, ja Johaug itse kertoivat, että käry johtuu Trofodermin-nimisestä voiteesta, jota käytettiin Johaugin auringon polttamien huulten hoitoon.

Norjan hiihtomaajoukkueen lääkäri Fredrik S. Bendiksen kertoi, että oli ostanut aineen italialaisesta apteekista, eikä tiennyt sen sisältäneen kielettyjen aineiden listalla olevia aineita. Bendiksen erosi tehtävästään välittömästi.

Selitystä ei ole yleisesti uskottu urheilumaailmassa.

Lue myös:

    Uusimmat