Suomalaisten villi visio: Omakotitalo kerrostalossa?

Haluatko asua omakotitalossa vai kerrostalossa? Tulevaisuudessa sinun ei enää välttämättä tarvitse valita. Tampereen Asuntomessuilla esiteltävä uusi asumismuoto yhdistää molempien asumismuotoojen parhaat puolet.

Tampereen Asuntomessuilla Tekesin Smart House -teltassa esitellään asumismuoto, joka palvelee lähes kaikkia suomalaisia. Enää ei tarvitse valita kaupunkikerrostalon ja omakotitalon väliltä, kun omakotitalot tuodaan kerrostaloihin.

– Asumisen ja asuntotuotannon uusia konsepteja on kehitelty monissa Tekesin Tila-ohjelman hankkeissa. Erityisesti on kiinnitetty huomiota käyttäjälähtöisiin tilaratkaisuihin ja palveluihin sekä kestävän rakentamisen periaatteiden toteutumiseen, toteaa asiantuntija Johanna Kosonen-Karvo Tekesistä

Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtuurin laitos esittelee osastollaan useita raikkaita vaihtoehtoja asuntotuotannolle. Keskitehokkaan asuinrakentamisen konsepti yhdistää erilaisia tiiviisti rakennettaville asuinalueille sopivia talo- ja asuntotyyppejä.

Tampere-pientalo on kestävän rakentamisen tyyppipientalo, joka soveltuu monenlaisille tonteille ja joustaa erilaisiin asumistarpeisiin. MONIKKO-hankkeessa on tehty suunnittelutyökalu yhteisölliseen ryhmärakennuttamiseen ja yhteisöllisen asumisen opas on tekeillä.

– Tutkimustemme mukaan yhä useammat ovat kiinnostuneita kaupunkimaisesta asumisesta hyvine palveluineen ja liikenneyhteyksineen, mutta kaipaavat asuntoonsa nykyistä yksilöllisempiä, omakotirakentamisesta tuttuja piirteitä. Yksitoikkoiset pientalomatot kaupunkien laitamilla ovat menettämässä vetovoimaansa. Arkkitehtien koulutuksessa on tämäkin haaste otettu vastaan, sanoo professori Markku Hedman.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja