Suomalaisten lempiruoat – lihapullat veivät voiton

Perinteiset ruokalajit ovat suomalaisten kestosuosikkeja. Lihapullat, pihvit, leikkeet ja paistettu kala maistuvat suomalaisille, ilmenee Ruokatiedon teettämästä tutkimuksesta.

Listasta käy ilmi, että suosikkeihin ei kyllästytä. Suurin muutos on se, että munakas teki muutaman vuoden jälkeen paluun kärkisijoille.

Helppoa ja edullista

– Tuloksissa näkyy suomalaisen arkiruokailun nykykuva, tiedotuspäällikkö Riitta Stirkkinen Ruokatiedon Lihatiedotuksesta toteaa.

– Arkena syödään konstailematonta ja maukasta perusruokaa, joka on nopea valmistaa itse raaka-aineista lähtien tai valmisruokia hyödyntämällä. Jauheliha on monen perheen pelastus. Siitä valmistuvat nopeasti niin lihapullat, jauhelihakastike kuin pitsakin.

Suomalaisten mieluisimpia ruokalajeja tutkittiin antamalla vastaajille 50 ruokalajia sisältävä lista. Heitä pyydettiin merkitsemään ruokalajit, joita he syövät hyvin mielellään sekä ruokalajit, joita eivät mielellään syö.

Jauhelihakastike on arjen kestosuosikki

On vain yksi ruokalaji, jota noin joka toinen suomalainen syö useammin kuin kerran kuukaudessa: jauhelihakastike.

Seuraavaksi tavallisimmat ovat paistettu kala, broileri-/kalkkuna –kastike tai –pata, lihapullat sekä pihvi / leike, joita kaikkia on vähintään 40 prosentilla vastaajista ruokapöydässä useampia kertoja kuukaudessa. Kalaruokien syönti oli aiempaan nähden yleistynyt.

Suomen Gallupin teettämään tutkimukseen vastasi 1 076 yli 15-vuotiasta suomalaista.

Suomalaisten mieluisimmat ruokalajit vuonna 2009

Lihapullat
Pihvi / leike
Paistettu kala
Pitsa
Makaronilaatikko
Jauhelihakastike
Uunikala
Lämpimät voileivät
Lasagne
Munakas

Katso lempiruokien reseptit!

Teksti ja kuvat: MTV3 ja Ruokakesko

Lähde: Ruokatieto

Lue myös:

    Uusimmat