Suomalaisten ilotulitus NHL-draftissa loppumassa – Patrik Laineen nimi nousi esiin spekulaatioissa

Pohjoisamerikkalaiset mediat eivät saaneet mahdutettua HIFK:n Anton Lundellia kahdeksan kärkivarauksen joukkoon.

NHL-draftit ovat olleet menestyksekästä aikaa suomalaisille viime vuosina. Viime vuonna Kaapo Kakko (New York Rangers) oli kakkonen ja vuotta aiemmin Jesperi Kotkaniemi (Montreal Canadiens) kolmonen. Dallas Stars nappasi Miro Heiskasen vuonna 2017 kolmosena.

Vuosi 2016 oli todellista ilotulitusta, kun ykköskierroksella meni peräti neljä suomalaista: Patrik Laine (Winnipeg Jets) toinen, Jesse Puljujärvi (Edmonton Oilers) neljäs, Olli Juolevi (Vancouver Canucks) viides ja Henrik Borgström (Florida Panthers) 23:s.

Vuodet ovat olleet poikkeuksellisen suotuisia suomalaisille, mutta nyt ollaan palaamassa ainakin hetkellisesti arkeen. Vain Anton Lundellilla on realistisia mahdollisuuksia kympin joukkoon.

NHL arpoi perjantaina joukkueet, jotka saavat varata sijoilla 2–8. Ykkönen arvotaan myöhemmin, ja yhteinen näkemys tuntuu olevan, että varaus menee kanadalaishyökkääjä Alexis Lafrenierelle.

Pohjois-Amerikan urheilumediat ovat innokkaita arvioimaan tulevia valintoja (Mock Draft). Lundellia ei listoilla näkynyt.

NBC sentään nosti Lundellin haastajien joukkoon. Arvion mukaan Lundell on osoittanut kykynsä pelata vanhempia pelaajia vastaan. Silti hänen kehityspotentiaalinsa herättää kysymysmerkkejä. NBC arvioi, että Lundell menee sijoille 9–10.

TSN, Sportsnet ja Bleacher Report eivät ottaneet Lundellia listalle.

"Lundellia vaikea ennustaa"

The Athletic arvioi, että New Jersey Devils saa 11. varausvuoron ja valitsee Lundelilin.

– Lundellia on vaikea ennustaa. Voi nähdä hänen liukuvan 20 tietämille, mutta samalla menevän 15 ensimmäisen joukossa, kuten ennustan tässä. Hän ei ole kovin säihkyvä pelaaja, mutta annan kunniaa sille, miten kovalla tasolla hän on pelannut vuosia, toimittaja Corey Pronman arvioi.

Patrik Laineen nimi pompahti esille ESPN:n arviossa. Toimittaja Chris Peter vertaa tulevan ykkösvarauksen Lafrenieren tasoa viiden viime vuoden kahteen ensimmäiseen varaukseen. Hän rankkaa kanadalaisen neljänneksi Auston Matthewsin, Laineen ja Jack Hughesin jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja