Mainos

Suomalaisten halut heräävät keväällä – seksillä suuri vaikutus arkeen: "Seksuaaliseen elämäänsä tyytyväiset ovat usein muita onnellisempia"

Seksin määrä lisääntyy kesällä. Vuodenajasta kannattaa ottaa kaikki irti, sillä seksillä on positiivisia vaikutuksia terveyteen, kertoo Kaalimato.com.

Ilmojen lämmetessä myös suomalaisten seksin harrastamisen määrä kasvaa. Ainakin Kaalimato.comin teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset harrastavat seksiä selkeästi eniten keväällä ja kesällä. Tällä on merkitystä kansanterveydenkin kannalta, sillä seksillä on terveyttä edistäviä vaikutuksia. 

Tutkimuksen mukaan lähes joka neljäs suomalainen harrastaa seksiä eniten kesällä. Noin kymmenes kertoo puuhastelevansa vällyjen välissä eniten keväisin, mutta syksyisin ja talvisin vain kaksi prosenttia suomalaisista. Seksin harrastamisen määrällä on monella tapaa myönteisiä vaikutuksia myös terveyteen.

– Seksi on terveellistä, ja seksuaaliseen elämäänsä tyytyväiset ihmiset ovat usein myös muita onnellisempia arjessaan. Se, mitä seksuaalinen tyydyttyneisyys tarkoittaa, riippuu toki yksilöstä. Suurin osa harrastaa seksiä mieluiten kumppanin kanssa, mutta myös sooloseksi edistää seksuaaliterveyttä, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

Seksi parantaa vastustuskykyä ja vähentää stressiä

Säännöllinen seksin harrastaminen vähentää stressiä ja lieventää kipuja. Sen sanotaan jopa auttavan suojautumaan vilustumiselta ja tartunnoilta.

– Orgasmilla on ihmeellinen voima. Orgasmin aikaan ihmisessä vapautuu endorfiineja ja oksitosiinia, joita erittyy myös kumppanin kosketuksesta. Orgasmi parantaa muun muassa unen laatua ja vähentää stressiä. Seksuaalisella tyydyttyneisyydellä on myös positiivinen vaikutus itsetuntoon sekä luovuuteen, Lavikainen kertoo.

Naisilla hyvät lantionpohjalihakset lisäävät nautintoa myös seksissä

Nainen voi aktivoida lantionpohjalihaksiaan myös yhdynnän aikana. Tietoinen lantionpohjalihasten supistaminen ja rentouttaminen vahvistaa lihaksia ja lisää molempien nautintoa myös seksissä.

– Lantionpohjalihaksista puhutaan nykyään aiempaa enemmän, mikä on hyvä asia. Vahvoista lantionpohjalihaksista on hyötyä myös synnyttämättömille naisille, mutta synnytyksen jälkeen niiden vahvistamisesta tulee entistä tärkeämpää, Lavikainen muistuttaa.

Etenkin naisilla säännöllinen orgasmi voi edistää psyykkistä terveyttä ja ennaltaehkäistä masennusta.

– Orgasmin jälkeen aivoissa vapautuu myös dopamiini-välittäjäainetta, joka saa kehossa aikaan hyvänolontunteen ja onnellisen olon. Orgasmin on sanottu myös lievittävän kipua, joten siitä voi joillakin olla apua myös kuukautiskipuihin.

Annukka Lavikaisen vinkit erektioon:

1. On hyvä muistaa, että kaikilla miehillä on jossakin elämänvaiheessa ohimeneviä erektio-ongelmia. Itselleen kannattaa olla tällöin armollinen ja ajatella erektio-ongelmia väliaikaisina, elämään kuuluvina tilanteina.

2. Keskustele kumppanisi kanssa. Sekä ohimenevistä että pidempään jatkuvista erektio-ongelmista kannattaa keskustella avoimesti kumppanin kanssa. Erektio-ongelmiin liittyy usein suorituspaineita, ja usein ne hälvenevät, kun niistä voidaan keskustella. Myös kumppanin on hyvä pyrkiä keskustelemaan miehen kanssa hyväksyvään sävyyn ja häntä syyllistämättä.

3. Vaali terveitä elämäntapoja. Jo pienikin liikunnan lisääminen, alkoholin kulutuksen vähentäminen ja terveellisemmän ruoan lisääminen ruokavalioon vaikuttavat positiivisesti miehen seksuaaliseen hyvinvointiin ja erektioon.

4. Erektio-ongelmien jatkuessa käänny asiantuntevan lääkärin puoleen. Usein erektiohäiriön taustalla on monta yksittäistä tekijää, jotka kannattaa kartoittaa huolella, jotta jokaiseen tekijään löydetään paras mahdollinen hoito. Kumppani kannattaa ottaa mukaan hoitoprosessiin, koska miehen erektiohäiriö vaikuttaa myös parisuhteen seksiin.

Miehillä eturauhassyövän riski pienenee

Miehiä säännölliset orgasmit voivat auttaa suojautumaan vakavilta, mutta valitettavan yleisiltä sairauksilta.

– Säännöllisten siemensyöksyjen on todettu ehkäisevän eturauhassyöpää ja vähentävän sydänsairaiden miesten kuolleisuutta, Lavikainen kertoo.

Erektion saaminen on monelle miehelle myös psykologisesti tärkeä asia.

– Erektiolla on usein merkitystä miehen itsetuntoon ja itsevarmuuteen. Tämä on ymmärrettävää, sillä erektiolla on merkitystä myös kumppanin nautintoon seksissä, ja tutkimuksemme mukaan miehelle kumppanin tyytyväisyys on seksissä erittäin tärkeä asia, Lavikainen muistuttaa.

Erektiohäiriöiden esiintyvyys kasvaa usein iän myötä, koska erityisesti peniksen verenkiertoon vaikuttavien sairauksien määrä lisääntyy miehen ikääntyessä. Myös muun muassa testosteronin puute, eturauhasen eli prostatan sairaudet ja epäterveelliset elämäntavat voivat olla erektiohäiriön syitä. Erektio-ongelmien pitkittyessä kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

Lähde: Kaalimato.com

***

2:18

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.