Mainos

Suomalaiskoulut hylkäsivät Riikka Ikäheimon – itseoppinut muotisuunnittelija on vaatettanut Britney Spearsin ja matkaa nyt Pariisin muotiviikoille

6:47

Riikka Ikäheimo on itseoppinut muotisuunnittelija, joka esittelee uuden mallistonsa pian Pariisin muotiviikoilla.

Riikka Ikäheimon luomuksia on nähty muun muassa Linnan juhlissa ja suomalaisartistien yllä. Myös pop-tähti Britney Spears on pukeutunut suunnittelijan asuun.

Videolla Riikka Ikäheimo kertoo, miten hän raivasi tiensä maailmantähden luokse. 

Helpolla menestys ei ole kuitenkaan tullut. Ikäheimo pyrki aikoinaan vaatealan kouluihin Suomessa, mutta minkään ovet eivät hänelle auenneet. Se ei kuitenkaan Ikäheimoa lannistanut, päinvastoin.

– En osannut ommella, enkä tuntenut alalta ketään. Minulla oli kuitenkin visio, jota lähdin rakentamaan.

Ikäheimo osti kirpputoreilta vanhoja vaatteita ja tutki, kuinka ne oli valmistettu. Harjoittelemisen myötä ompelutaito alkoi kehittyä. Myöhemmin Ikäheimo muutti Pariisiin. Siellä hän olisi saanut koulupaikan, mutta päätti lopulta kieltäytyä siitä perustaakseen oman yrityksensä.

Oma näkemys kantaa 

Riikka Couturen perustamisesta on nyt neljä vuotta, ja Ikäheimon tavaramerkiksi ovat muodostuneet pitsiset juhlapuvut. Suunnittelija korostaa haluavansa pysyä uskollisena sille, minkä hän ajattelee näyttävän kauniilta naisten päällä.

– En hirveästi seuraa trendejä, Ikäheimo toteaa.

– Tyyli säilyy ja muoti katoaa.

Loppuvuodesta Ikäheimo saa lisää kansainvälistä näkyvyyttä, kun hänen asujaan on mukana Hollywood-elokuva Around Robinin puvustuksessa. Seuraavaksi Ikäheimo suuntaa kuitenkin Pariisin muotiviikoille. Tyhjästä aloittaneelle yksityisyrittäjälle se on melkoinen saavutus, puhumattakaan unelmientäyttymyksestä.

– Pariisissa asuessani haaveilin pääseväni muotiviikoille jonain päivänä. Aloitin Pariisissa ja löysin tyylini suunnittelijana siellä. On hienoa palata kaupunkiin.

 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja