Suomalaisia erotarinoita: "Tulehdus olikin klamydia"

Mies lähti varoittamatta, epämääräinen tulehdus osoittautui sukupuolitaudiksi, ero joulun alla... Nämä ovat esimerkkejä suomalaisten naisten kokemista ihmissuhdekarikoista. Pahimmillaan ero jättää syvät arvet – tästä kertoo lukijoiden AVAlle jakamat erotarinat.

"Onko eroja muunkinlaisia kuin kamalia?" Näin kysyi AVAn erokyselyyn vastannut lukija.

Halusimme tietää, millaisia eroja suomalaiset olivat kokeneet: kypsiä ja aikuismaisia, vai traumaattisen kamalia? Moneen vastanneeseen ja oman tarinansa jakaneeseen kumppanin kaksoiselämä oli jättänyt ikuiset arvet. Osa taas muistutti, että avioliitto on kahden kauppa, ja jos siihen otetaan kolmas henkilö, muuttuu homma likaiseksi.

Tällaisia olivat lukijoiden erotarinat – lue alta!

Tähän liittoon en jää

"Kun yhtenä pimeänä iltana ennen joulua kuulee lauseen "tähän liittoon en aio jäädä" ja syyksi paljastuu kolmen vuoden suhde toiseen. Siinä luistaa matto jalkojen alta nopeasti ja kuilun pohja häämöttää."

Mies lähti varoittamatta

"Mieheni lähti sillä aikaa, kun olin töissä – ilmoittamatta, varoittamatta. Tyhjensi kodin 60-prosenttisesti tavaroista, otti mukaan jopa lapsen yövalon. Sen jälkeen hän on kerran käynyt hakemassa seksiä, toisen kerran haukkumassa yöllä. Koskaan ei ole suostunut puhumaan saati saman pöydän ääreen. Jälkeenpäin olen kyllä kuullut, että muita naisia on ollut jo suhteemme aikana."

Minä olen paha

"Mieheni valehteli ja eli vain itselleen, vaikka oli neljä lasta. Sitten kun oma mittani tuli täyteen, hän huomasi tärkeyteni ja alkoi hirmuinen painostus, uhkailu, häiritseminen. Sitä kesti kolme vuotta. Nyt erosta on kulunut kymmenen vuotta, vieläkin saan kuulla, kuinka paha ihminen olen."

Tulehdus osoittautui klamydiaksi

"Kuulin gynekologilta, että epämääräinen tulehdukseni onkin klamydia. Siihen päättyi vuosien hyvä suhde. Koko sydämellä rakastamisesta hyppy suoraan tyhjyyteen. Mies ei edes halunnut jatkaa, häpesi itse niin paljon, ettei kyennyt silmiin katsomaan eikä olemaan kanssani samassa tilassa. Tiedä sitten häpesikö tekoa vai sitä, että jäi kiinni. Ei selvinnyt koskaan."

Selviänkö koskaan erosta?

"Mieheni kaksoiselämä tuli aivan puun takaa. Luulin liittomme olevan onnellinen. Olimme olleet yhdessä 20 vuotta ja lapsia 4. Eron astuttua voimaan hän ei ole halunnut olla missään tekemisissä kanssani. Uusi puoliso ei halua. Minut sekä jätettiin, että koko entinen elämäni mitätöitiin, koska en ole lasteni isälle yhtään mitään. Asiasta on 10 vuotta. Pahin on totta kai jo takana, mutta luulen, etten täysin selviä erosta koskaan."

Onneksi avioliitto tai ihmissuhde ei kuitenkaan aina pääty eroon. Siitä muistuttaa tämä lukijan jakama tarina:

"En ole koskaan eronnut. Olen ollut naimisissa uskollisen, rehellisen, avoimen ja perhekeskeisen mieheni kanssa kohta 20 vuotta. Myös meidän molempien vanhemmat ovat ensimmäisissä avioliitoissaan – noin viidettäkymmenettä vuotta kumpikin pari."

11 tapaa jättää nainen AVAlla tiistaisin klo 21–21:30

Lue lisää aiheesta:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lähde: AVAn gallup elo–syyskuu 2012

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja