Mainos

Suomalaiset urheilevat lyhyillä asuntolainakoroilla

Hypon mukaan suomalaiset asuntolainalliset urheilevat lyhyillä, yhden tai kolmen kuukauden Euribor-koroilla.

Suomessa asuntolainat ovat tällä hetkellä Euroopan halvimpia, mutta missään muualla kuin Suomessa eivät asiakkaat ota turhia, taloudellisia riskejä sitomalla asuntolainojaan yhden tai kolmen kuukauden Euriboreille, jotka tällä hetkellä ovat poikkeuksellisen matalalla tasolla.

Hypo ennustaakin, että Euroopan Keskuspankin likviditeetin kiristämistoimet tulevat nostamaan lyhyitä korkoja jo kevään kuluessa. Pankki kehottaakin asiakkaitaan vaihtamaan lyhyet korot pitkiin mahdollisimman pian.

Riskinottoa ja ylilyöntejä

Vaikka asuntovelallisen kannalta alhainen korkotaso onkin mitä mieluisinta, on korkotaso Hypon mukaan asuntomarkkinoiden kannalta kuitenkin liian alhainen ja se aiheuttaa liiallista riskinottoa ja ylilyöntejä asuntojen hinnoissa.

Hypo muistuttaa asuntovelallisia suojautumaan myös korkoriskeiltä. Puolet Euribor-lainaa ja puolet kiinteäkorkoista lainaa on nyt pankin mukaan hyvä vaihtoehto ja korkoriskin jakaminen on järkevää riskinhallintaa.

Lainan sitomista Prime-korkoon pankki sen sijaan ei suosittele, sillä Prime-korot ovat muiden korkojen laskiessa jääneet varsin korkealle tasolle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.