Suomalaiset tahtovat yhteistyökykyisen, luotettavan ja pätevän pääministerin – yksikään ehdokkaista ei täytä vaatimuksia

MTV Uutiset teetti kyselyn, jossa selvitettiin kansalaisten pääministerilleen asettamia vaatimuksia. Viisi tärkeintä ominaisuutta ovat yhteistyökyky, luotettavuus, pätevyys, johdonmukaisuus ja asiallisuus.

Henkilöbrändäämisen asiantuntija yliopistonlehtori Salli Hakala sanoo, että pääministeriys on brändi eli kyse on mielikuvista.

– Brändiinhän liittyvät aina voimakkaasti mielikuvat. Ja pääministerin mielikuvaan kuuluvat asiantuntevuus ja pätevyys, sanoo Hakala.

– Brändi on aina positiivinen, sillä kukaan ei halua samaistua henkilöön, joka luo negatiivisia mielikuvia, jatkaa Hakala.

Suomalaiset näyttävät siis haluavan pääministeriksi mielikuvitusolennon, sillä on luultavaa, ettei kukaan täytä asetettuja vaatimuksia.

Kun haluttuja ominaisuuksia verrataan kuuden suurimman puolueen puheenjohtajiin liitettäviin ominaisuuksiin, käy selväksi, ettei unelmien pääministeriä ole olemassakaan.

Kyselyvastauksien mukaan puheenjohtajista kaksi täyttää kaksi vaatimusta.

Antti Rinne (sd.) on sekä asiallinen että yhteistyökykyinen. Petteri Orpo (kok.) taas asiallinen ja pätevä.

Kolme puheenjohtajaa täyttää yhden vaatimuksen.

Juha Sipilä (kesk.), Li Andersson (vas.) ja Pekka Haavisto (vihr.) ovat kyselyvastaajien mielestä kaikki asiallisia.

Sen sijaan Jussi Halla-ahoon (ps.) ei liitetä yhtään viidestä halutuimmasta pääministerin ominaisuudesta. 

MTV Uutisten Pääministeritentti tänään 2.4. MTV3-kanavalla klo 20

Lue myös:

    Uusimmat