Suomalaiset aiempaa huolestuneempia ilmastonmuutoksesta – yhä useampi pitää ydinvoimaa ympäristöystävällisenä tapana tuottaa sähköä

Ydinvoiman suosio kasvussa 2:43
Video: Ydinvoiman suosio on kasvussa Suomessa.

Kansalaisten huoli ilmastonmuutoksesta on kasvanut tasaisesti 7 vuoden ajan. Nyt jo 62 % Energiateollisuuden kyselyyn vastanneista pitää ilmastonmuutosta todellisena ja äärimmäisen vakavana uhkana.

 – Kansalaisilla on varmastikin tuoreessa muistissa poikkeuksellisen lämmin kesä ja muitakin poikkeuksellisia sääilmiöitä, Energiateollisuuden toimitusjohtaja Jukka Leskelä sanoo. 

Noin puolet kyselyyn vastanneista pitää ydinvoimaa ympäristöystävällisenä tapana tuottaa sähköä. Myös ydinvoiman lisäämiseen suhtaudutaan viime vuotta myönteisemmin. Miehistä jopa 64 % lisäisi ydinvoimaa, kun taas naisista vain 21 %.

"Riskit yhä olemassa"

Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa kuitenkin muistuttaa, että ydinvoima tuottaa vain kymmenisen prosenttia maailman energiasta. 

– Ydinvoimaloiden rakentamisaika on niin pitkä ja ainakaan läntisissä maissa se ei ole taloudellisesti kannattavaa. Myöskään vanhat ydinvoiman riskit eivät ole poistuneet, vaikka se onkin päästötöntä energiaa. 

Energiateollisuuden kysely toteutettiin ennen ilmastopaneelin IPCC-raportin julkistusta.

Lue myös:

    Uusimmat