Suomalainen kovassa seurassa: "Poraava visionääri" pääsi Euroopan vaikutusvaltaisimpien listalle

8:48

Arvostettu Politico-lehti on julkaissut vuosittaisen listansa 28 Eurooppaa eniten muovaavasta henkilöstä. Listalla on mukana myös suomalaisväriä.

Video: Peter Vesterbacka kertoo MTV Uutisten haastattelussa tunnelihankkeesta.

Eurooppaa eniten muokkaava henkilö on vuonna 2019 Politicon mukaan Italian äärioikeistolainen sisäministeri Matteo Salvini.

Listalla ovat myös esimerkiksi Ukrainan entinen pääministeri, oppositiojohtaja Julia Tymoshenko, Britannian työväenpuolueen puheenjohtaja Jeremy Corbyn sekä ruotsalainen Skypen perustaja Niklas Zennström.

"Esiintyy harvoin ilman tavaramerkkiasuaan"

Vaikuttajat on jaettu kategorioittain tekijöihin, haaveilijoihin ja sekoittajiin, joista haaveilijoita edustaa listan suomalaisnimi – "boring visionaryksi" eli poraavaksi visionääriksi nimetty, Helsinki-Tallinna-tunnelia puuhaileva entinen Rovio-pomo Peter Vesterbacka.

– Kansainvälisesti menestyneen pelinkehittäjä Rovion entinen markkinointijohtaja haluaa rakentaa 15 miljardin euron vedenalaisen tunnelin Suomesta Viroon joulukuuhun 2024 mennessä, ilman julkista rahoitusta, lehdessä päivitellään.

Vesterbackan tavoitteita kuvaillaan globaaleiksi, ja Politicon mukaan hänen visioissaan EU:n pohjoisin ja itäisin maa, Suomi, voisi olla "laukaisualusta Euroopalle maailmankaupan siirtyessä kohti Kiinaa".

Vaikka esimerkiksi Vesterbackan rakennusosaamiseen suhtaudutaan skeptisesti, hänen julkikuvaansa kehutaan.

– Hän esiintyy harvoin julkisuudessa ilman tavaramerkkiasuaan, punaista hupparia, farkkuja ja lenkkareita, Politico kirjoittaa.

Juttua ja otsikkoa päivitetty 7.12. klo 15.00. "Boring visionary" on asiayhteydessä oletettavasti tarkoittanut "poraavaa visionääriä".

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja