Suomalainen jazz menestyy maailmalla

Jazz-musiikki elää parhaillaan selkeää nousukautta. Uusia yhtyeitä on perustettu runsaasti ja suomalaiselle jazzille on entistä enemmän kysyntää myös maamme rajojen ulkopuolella.

U-Street All Stars on hyvä esimerkki suomalaisen jazzin uuden sukupolven noususta. Neljä vuotta sitten perustettu yhtye on julkaissut jo kaksi levyä, saanut runsaasti palkintoja ja kerännyt kysyntää ulkomailla asti.

- Meidän yhtyeellämme alkaa olla yhä enemmän ja enemmän ulkomailla kysyntää. Meidän levymme on otettu siellä hyvin vastaan, esimerkiksi uusin levymme on julkaistu vahvasti Keski-Euroopassa. Keikkailemme myös siellä toukokuussa meillä on Saksassa viikon mittanen kiertue, kertoo U-Street All Starsin
saksofonisti Timo Lassy.

Jazz on noussut pienen eliitin etuoikeudesta yhä monipuolisemman yleisön viihteeksi. Suomessa on entistä enemmän erilaisia jazztapahtumia ja jazzklubejakin on jo monissa kaupungeissa.

- Jazzia on saatavilla Helsingistä ihan pohjoiseen Lappiin saakka. Meillä on myös paljon jazzfestivaaleja, noin 50 ympäri maan, kertoo Suomen Jazzliiton toiminnanjohtaja Maiju Varilo,

Trio Töykeät on tehnyt uransa aikana yhteensä yli 2 000 konserttia yli 40 maassa. Kysyntä on yhä kovaa sekä kotimaassa että ulkomailla.

- Meidän näkyvin työ on ulkomailla, tosin se ei näy tänne Suomeen niin helposti, koske me emme Suomessa pidä lehdistötilaisuuksia ulkomaan konserteista. kertto Trio Töykeiden pianisti Iiro Rantala. -Käymme Keski-Euroopassa soittamassa pari kertaa kuussa jatkuvasti ja myös Aasiassa: Etelä-Koreassa ja Japanissa. Siellä meidän viimeaikaiset levyt on lähtenyt myymään ja siellä käydään joka vuosi.

Tämänvuotiset Jazzlegenda-palkinnot myönnettiin tiistaina laulaja Helena Siltalalle ja tenorisaksofonisti Antti Pirtinheimolle. Suomen Big Band yhdistys, Pop- ja jazzarkisto sekä Imatra Big Band Festival ovat palkinneet jazzin merkittäviä tekijöitä vuodesta 2001.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja