Suomalainen arvokisakonkari päättää uransa – "Pari treeniä pystyy tekemään ja sitten jossakin paukahtaa"

David Söderberg tyytyväinen heittoonsa: Viime viikkojen paras heitto 3:03
David Söderbergin kommentit uran viimeisiksi jääneiden MM-kisojen karsinnan jälkeen elokuussa 2017.

Moukarinheittäjä David Söderberg on päättänyt kilpauransa. Söderberg edusti Suomea useissa arvokisoissa vuodesta 2002 vuoteen 2018. Hän sijoittui 2016 olympialaisissa kahdeksanneksi, 2015 MM-kisoissa kuudenneksi ja 2016 EM-kisoissa seitsemänneksi.

Söderberg, 40, ei kilpaillut viime kesänä lainkaan ja kesällä 2018 vain kahdesti. Hän pyrki vielä viime syksynä Dohan MM-kisoihin, mutta selkävaivat pilasivat hänen suunnitelmansa.

–  Päätöksen tekeminen oli pitkä prosessi. Ei ollut tiettyä päivää, jolloin se syntyi. Halua jatkaa uraa olisi ollut, mutta kun huomaa, että suurin osa treenistä on kuntoutusta, se syö motivaatiota. Pari treeniä pystyy tekemään ja sitten jossakin paukahtaa, Söderberg kertoi Urheiluliiton nettisivuilla.

–  Joulukuussa kokeilin vielä treenata lämmössä Kanarian saarilla, mutta totesin, että nyt on mies siinä iässä, että on aika antaa tilaa nuorille.

Söderberg saavutti Kalevan kisoissa 15 mitalia. Ennätyksensä 78,83 hän heitti kesällä 2003.

Söderberg on työskennellyt viisi viime vuotta Vöyrin urheilulukion fysiikkavalmentajana. Hän on auttanut myös estejuoksija Camilla Richardssonia voimanhankinnassa.

–  Omalta uralta ja valmentajan töistä urheilulukiossa on kertynyt aika laaja kokemus urheilusta ja huippu-urheilijan polusta. Hienoa, jos pystyn siitä jakamaan jollekulle. Katsotaan mitä tapahtuu, Söderberg kommentoi jatkosuunnitelmiaan.

Lue myös:

    Uusimmat