Julkaistu 29.04.2005 11:59(Päivitetty 29.04.2005 12:00)
Vappuvohvelit (4 annosta)
VappuvohvelitRuokala
2 dl maitoa
2 dl kermaviiliä
1 dl vichyä
1 tl suolaa
3 dl jauhoja
2 munaa
½ dl voisulaa
Sekoita kaikki raaka-aineet ja anna turvota puolisen tuntia. Paista vohveliraudalla rapeita ja kuohkeita vohveleita.
Katkaraputäyte (4 annosta)
200 g katkarapuja
1 punasipuli
1-2 dl tavallista majoneesia
1 pnt tilliä
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria
Hienonna sipuli sekä tilli ja sekoita ne majoneesiin. Purista sitruunamehua joukkoon maun mukaan. Lisää kevyesti hienonnetut katkaravut joukkoon ja mausta. Anna maustua jääkaapissa hetki, jolloin maku tiivistyy.
Parsakaali-perunasalaatti (4 annosta)
1 parsakaali
4 perunaa
3 tomaattia
3 kevätsipulia
suolaa ja pippuria
sitrusöljyä
Kuori ja keitä parsakaalin nuput sekä perunat suolalla maustetussa vedessä. Lohko perunat 6-8 osaan. Paloittele tomaatit ja suikaloi pesty kevätsipuli. Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja sitrusöljyllä.