Suolaiset vappuvohvelit ja salaattia

Vappuvohvelit (4 annosta)

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 dl vichyä
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl jauhoja
  • 2 munaa
  • ½ dl voisulaa

Sekoita kaikki raaka-aineet ja anna turvota puolisen tuntia. Paista vohveliraudalla rapeita ja kuohkeita vohveleita.

Katkaraputäyte (4 annosta)

  • 200 g katkarapuja
  • 1 punasipuli
  • 1-2 dl tavallista majoneesia
  • 1 pnt tilliä
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Hienonna sipuli sekä tilli ja sekoita ne majoneesiin. Purista sitruunamehua joukkoon maun mukaan. Lisää kevyesti hienonnetut katkaravut joukkoon ja mausta. Anna maustua jääkaapissa hetki, jolloin maku tiivistyy.

Parsakaali-perunasalaatti (4 annosta)

  • 1 parsakaali
  • 4 perunaa
  • 3 tomaattia
  • 3 kevätsipulia
  • suolaa ja pippuria
  • sitrusöljyä

Kuori ja keitä parsakaalin nuput sekä perunat suolalla maustetussa vedessä. Lohko perunat 6-8 osaan. Paloittele tomaatit ja suikaloi pesty kevätsipuli. Yhdistä kaikki raaka-aineet keskenään ja mausta suolalla, pippurilla ja sitrusöljyllä.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat