Suklaaherkkuja kahdenkeskisiin hetkiin

My Momonet -sivuston suklaa-aiheisessa kilpailussa kysyttiin viimeksi lukijoiden parhaita suklaareseptejä. Kokosimme yhteen lukijoiden ohjeet, jotka ovat saaneet heidät pauloihinsa. Nämä suklaareseptit sopivat vaikkapa elokuva-iltaan, syntisen hyväksi jälkiruoaksi tai kahdenkeskisiin hetkiin.

Unelmien suklaahyydykekakku on syntisen hyvä jälkiruoka, joka sopii myös kahdenkeskisiin hetkiin. Reseptin lähetti meille Maarit.

Pohja:

1pkt (175) Kaurakeksejä

75g voita

Täyte:

4 Liivatetta

200g tummaa suklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

2 keltuaista

2 valkuaista

2 dl kuohukermaa

2rkl kiehuvaa vettä

Sulata pohjaa varten voi ja sekoita murskatut keksit siihen. Taputtele seos irtoreunavuoan pohjalle. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, sokerit, keltuaiset ja vatkattu kerma keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä massaan. Laita liivatteet likoon ja sulata suklaa. Anna jäähtyä ja vatkaa massan joukkoon. Lisää lopuksi veteen sulatetut liivatteet koko ajan sekoittaen. Kaada koko komeus vuokaan ja anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele esimerkiksi marjoilla tai hedelmillä.

Suklaapirtelöä maustesuklaasta

Jenna lähetti syntisen hyvän suklaapirtelön ohjeen.

"Laita tehosekoittimeen 1 dl maitoa, 1 dl maustamatonta jogurttia, kaksi jäätelökauhallista vanilja- tai suklaajäätelöä sekä sokeria maun mukaan. Pehmennä vesihauteessa 100 g lempisuklaatasi (mieluiten maustettua) ja laita hieman sulanut suklaa tehosekoittimeen. Suklaata ei tarvitse sulattaa juoksevaksi, ainoastaan pehmeäksi! Hurauta seos tasaiseksi ja kaada kahteen lasiin. Syntisen hyvää ja makuvaihtoehtoja on lukemattomia suklaasta riippuen! Kannattaa kokeilla esimerkiksi kahvisuklaata, chilisuklaata, toffeekonvehteja tai minttusuklaata!"

Suklaaherkku rakastavaisille

Asta tutustui suklaaseen dipattuun ananakseen häämatkallaan Mauritiuksella ja kokeili reseptiä lempisuklaansa kanssa myös Suomessa.

"Reseptini on yksinkertainen: suklaafondue Maraboun Daim-suklaasta. Tähän sulaan suklaaseen dipataan ananaspaloja."

Leffan kanssa maisteltavaksi

Heidin resepti on parasta elokuvaseuraa.

"Sulatan suklaata vesihauteessa, pilkon kuppiin mandariinia, mansikkaa, rypäleitä, ananasta, mangoa, mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Hyvä leffa ja eikun dippaamaan."

Nopea herkku uunissa

Pirjon nopea suklaaherkku syntyy banaaneista.

"Sulata suklaa ja laita banaanien päälle, banaanit uuniin ja muutama minuutti ja hyvää on."

Teksti: MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat