Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Suklaa-ananaskakku

Julkaistu 16.05.2013 06:43

Tämä resepti on ollut suosikkivalikoimissa Myllyn Paras -resepteissä jo 20 vuotta. Kakunteossa on hieman haasteita, mutta näyttävät viipaleet kruunaavat tuloksen.

Samaa ohjetta voi käyttää kakkuun, jolle tekee tiikerikakkutyyppisen vuoan täytön eli taikinat vain vuorotellen vuokaan. Jotta kakku irtoaa vuoasta, tulee se kumota lähes kuumana, n. 5 minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen!

Leivontaan tarvitaan: torvellinen, suorakaiteen tai sydämen muotoinen kakkuvuoka (n. 2 l)

n. 20 viipaletta:

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 dl pähkinärouhetta

½ dl kermaa

2 dl ananasmurskaa (1 tlk)

1 dl kookoshiutaleita

Leivitykseen:

Myllyn Paras Korppujauhoja

Tee näin:

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöten. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta.

Paista 175 asteessa 50–60 min.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Tyrni-SacherkakkuToscakakkuNaistenpäivän suklaa-kirsikkakakkuRuneberginkakkuArjan TaatelikakkuVapun valtakunta: Sacherin kuivakakku
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:12
    Testit

    Ymmärrätkö suomalaiset murresanat? Testaa tietosi!

  • 18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • 16:55
    Liikenneturvallisuus

    "Sehän lähti ihan lapasesta" – Sanna testasi, kuinka vaikea on saada auto hallintaan liukkaalla kelillä

  • 14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 12:01
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän tuotteen Puuilosta? Tärkeä huomio!