Suklaa-ananaskakku

Tämä resepti on ollut suosikkivalikoimissa Myllyn Paras -resepteissä jo 20 vuotta. Kakunteossa on hieman haasteita, mutta näyttävät viipaleet kruunaavat tuloksen.

Samaa ohjetta voi käyttää kakkuun, jolle tekee tiikerikakkutyyppisen vuoan täytön eli taikinat vain vuorotellen vuokaan. Jotta kakku irtoaa vuoasta, tulee se kumota lähes kuumana, n. 5 minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen!

Leivontaan tarvitaan: torvellinen, suorakaiteen tai sydämen muotoinen kakkuvuoka (n. 2 l)

n. 20 viipaletta:

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl kaakaojauhetta

1 dl pähkinärouhetta

½ dl kermaa

2 dl ananasmurskaa (1 tlk)

1 dl kookoshiutaleita

Leivitykseen:

Myllyn Paras Korppujauhoja

Tee näin:

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon. Ota taikinasta 1/3 erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöten. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta.

Paista 175 asteessa 50–60 min.

Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat