Mainos

STT:n ex-päätoimittaja: Dopingnäytelmä raskas matka

STT:n ex-päätoimittaja Kari Väisäsen mukaan dopingnäytelmä on ollut kaikille raskas matka. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden ratkaisua hiihdon dopingjutussa tänään antamassaan ratkaisussa.

Hän sanoo, ettei kysymys ole enää urheilusta, vaan siitä, että oikeudessa on puhuttava totta.

– On yhä suuri kysymysmerkki, miksi Hiihtoliitto, ja erityisesti sen puheenjohtaja Esko Aho, aikanaan aloitti oikeusprosessin. Avoimuus ei ole vieläkään muodissa, Väisänen lausui tiedotteessa.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että ex-hiihtäjä Jari Räsänen ja ex-hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyrinki ovat esittäneet valikoituja osatotuuksia ja tahallaan erehdyttäneet tuomioistuimia.

Helsingin käräjäoikeus katsoi viime vuonna heidän salailleen dopingtietojaan niin sanotussa STT-oikeudenkäynnissä yli kymmenen vuotta sitten. Tuomion mukaan Räsänen oli käyttänyt kiellettyjä aineita ainakin kaudella 1996–97.

STT julkaisi vuonna 1998 uutisia, joissa sanottiin Jari Räsäsen käyttäneen kasvuhormonia ja Hiihtoliiton johtavien henkilöiden olleen kiinnostuneita aineesta. STT:n silloinen päätoimittaja ja toimittaja tuomittiin myöhemmin sakkoihin julkisesta herjauksesta.

Väisänen ei aio tässä vaiheessa kommentoida asiaa muuten kuin STT:n kautta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.