Stefan Löfven MTV Uutisille: Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö on hyväksi koko Itämerialueelle

Stefan Löfven: Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö on hyväksi koko itämerialueelle 1:35

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven vierailee Suomessa tänään ja huomenna. Tänään Löfven tapasi tasavallan presidentin Sauli Niinistön, huomenna on vuorossa tapaaminen Suomen pääministerin Juha Sipilän kanssa.

Ruotsin tuore uudelleenvalittu pääministeri Stefan Löfven sanoi MTV Uutisille antamassa haastattelussa olevansa erittäin iloinen siitä, että Ruotsissa vihdoin saatiin hallitus muodostettu yli poliittisten blokkirajojen.

– Meillä on nyt hallitus, joka on vakaampi kuin viime hallituskaudella. Vaikka meillä ei ole enemmistöä eduskunnassa, arvioin että meillä on hyvät mahdollisuudet saada Ruotsia eteenpäin vievää ohjelmamme läpi.

– Meillä on tietysti haasteita, ne eivät häviä mihinkään, mutta nyt olemme aloittaneet kovan työn sovitun ohjelman systemaattiseksi toteuttamiseksi, sanoi Löfven.

Ruotsin eduskunta äänesti Löfvenin uudelleen pääministeriksi vajaat kaksi viikkoa sitten, neljän kuukauden hallitustunnusväännön jälkeen.

Uusi SDP:n ja ympäristöpuolueen muodostama vähemmistöhallitus, saa oppositiosta tukea keskustalta ja liberaaleilta.

Uusi hallitus joutuu mukautumaan oikeistobudjettiin. Ruotsin kansanedustajat nimittäin hyväksyivät viime joulukuussa toimitusministeristön budjettiehdotuksen sijaan, maltillisen kokoomuksen ja kristillisdemokraattien laatiman vaihtoehtobudjetin ensi vuodelle.

Löfven myöntää, että tämä vaikuttaa hallituksen taloudelliseen liikkumavaraan tänä vuonna.

– Tämän takia emme saa tehtyä kaikkia uudistuksia, mitä olisimme halunneet tehdä. Mutta aiomme antaa keväällä lisätalousarvion, missä korjataan mitä pystytään. Syksyllä annamme sitten kunnon talousarvion, Löfven totesi MTV Uutisille.

Ruotsin ja Suomen välinen puolustusyhteistyö agendalla

Stefan Löfven aikoo puhua muun muassa Ruotsin ja Suomen välisestä puolustusyhteistyöstä Suomi vierailunsa aikana.

Löfvenin mukaan syventävä puolustusyhteistyö Suomen ja Ruotsin välillä hyödyttää koko Itämerialuetta sekä Pohjoismaita.

– Olemme yhtä mieltä siitä sekä Suomessa että Ruotsissa. Tätä yhteistyötä pitää edelleen kehittää ja syventää, Löfven sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat