Mainos

Star Wars -maailma herää eloon Helsingin Tennispalatsissa

Tähtien sota -friikit voivat lieventää ensi vuonna ensi-iltaan tulevan uuden Star Wars -elokuvan odottamisen tuskaa Helsingin taidemuseossa. Tänään Tennispalatsissa avattavaan suurnäyttelyyn "The Art of Star Wars" on koottu yli 200 alkuperäistä esinettä Lucasfilmin arkistoista: luonnoksia, pienoismalleja, maalauksia ja pukuja.

Star Wars -näyttelyn yksi ehdottomia vetonauloja on rakettireki, jolla Anakin Skywalker voitti Pimeän uhka -elokuvassa kilpa-ajon. Tai pimeässä huoneessa huokaileva pahuuden ruumiillistuma Darth Vader. Myös pelimaailma vetänee varsinkin pikkupoikia. Tennispalatsi odottaa sataatuhatta kävijää.

Käsityö tärkeää tietokoneista huolimatta

Kuraattori, näyttelyn kokoaja Conrad Bodman painottaa, että vaikka elokuvat ovat aina tiimityötä, Tähtien sota -elokuvissa yhteistyö on erityisen tärkeää.

-Esimerkiksi pienoismallit ovat upeaa yhteistyötä. Yhtä ainoaa pienoismallia on voinut olla tekemässä 20 henkeä, hän kertoo.

Ryhmätyötä kunnioittava George Lucas on vaativa ohjaaja, joka kuitenkin antaa alaistensa mielikuvituksen lentää suhteellisen vapaasti, kertoo idea- ja pukusuunnittelija Iain McCaig.

-Darth Maulia tehdessä minun piti piirtää pahin painajaiseni. Tein sen ja annoin Georgelle. Hän parkaisi: "Hyvä Luoja! Piirrä sittenkin toiseksi pahin painajaisesi." Klovnit ovat vanhimpia pelkojani. Olen aina pelännyt maalattuja kasvoja. Et voi olla varma mitä ilmeitä jää meikin alle.

Anthony Daniels on ahtautunut epämukavaan kultarobotin asuun 70-luvulta lähtien ja jatkaa seuraavassakin elokuvassa. Elokuvista suuri osa tehdään nykyisin tietokoneella. tulee kuitenkin liian kalliiksi tietokonekuvana.

-On paljon halvempaa palkata minut -ja heille helpompaa, Daniels väittää. -Eikä tietokoneilla aina saa esiin inhimillisyyttä. Vaikka kyse olisi robotista tai koneesta, ihmisaivot sanovat hmmm, eiköhän oteta aito asia kehiin. Joten olen osa maailmanlaajuista tapahtumaa, joka jatkuu vuodesta toiseen. Paljon pidempään kuin luulin. Uskoin Star Warsin jäävän yhdeksi elokuvaksi. Mutta se on vallannut elämäni, Daniels nauraa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.