Mainos

SPR haastaa: 600 tapaa käyttää kolmioliinaa – palkkioksi ämpäreitä

2:20

Suomen Punainen Risti järjestää 140-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi tämän viikon aikana Helsingin Kansalaistorilla Gimis-tapahtuman.

Gimis on stadin slangia ja tarkoittaa hyvää tai kivaa. Tapahtuman ensimmäisen päivän teema oli ensiapu- ja valmiustoiminta.

SPR toi Kansalaistorille aurinkoisena päivänä niin nallesairaalan kuin pelastuskoiria. Jaossa oli myös 600 ämpäriä, jotka houkuttelivat ihmisiä harjoittelemaan kolmioliinan käyttöä.

Oili Korpi, Piia Siermala ja Meritta Vuorentausta osasivat solmia liinan muun muassa kyynärvarteen ja päähän. 

– Kerran olen solminut tällaisen autourheilutapahtumassa ja itse olen kantanut liinaa niin monta kertaa, että on kyllä jäänyt mieleen, Vuorentausta sanoo. 

Kolmioliinaa tärkeämpää aivot ja kädet

SPR:n terveydenhuollon suunnittelijan Niina Hirvosen mukaan kolmioliina on ensiavun klassikkotuote.

– Kolmioliinalla pystyy tekemään melkein mitä tahansa. Ihmisessä ei ole sellaista kohtaa, mitä ei voisi kolmioliinalla peittää. Se sopii pakaraan, polveen, nilkkaan tai vaikka koko käteen. Hellepäivänä siitä saa myös kätevän huivin.

Kolmioliina soveltuu siis moneen, mutta aina sellaista ei ole saatavilla.

– Ensiavussa tärkeimpiä ovat omat aivot ja kädet. Niillä pystyy pelastamaan ihmisen. Olennaisinta on toimia ja vakavassa tapauksessa soittaa 112, Hirvonen muistuttaa.

Gimis-tapahtuma on Kansalaistorilla 6.6.–11.6.2017. Loppuviikon teemoja ovat muun muassa ystävätoiminta ja kansainvälinen avustustoiminta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.