Spekulaatiot sikseen! Mika Häkkiseltä tiukkaa tekstiä Valtteri Bottaksen asemasta kuumien siirtohuhujen polttopisteessä – "Se on sillä sipuli"

6:27
F1:ssä alkaa uusi aikakausi – näitä muutoksia on odotettavissa kaudelle 2021.

Valtteri Bottaksen sopimus Mercedeksen kanssa on tämän kauden päätteeksi taas katkolla. Bottaksen paikalle on esitetty kolmea muutakin kuljettajaa, mutta hänen taustajoukoissaan pitkään vaikuttanut Mika Häkkinen vakuuttaa, että Bottaksellakin on vielä sanansa sanottavana tallipaikkoja jaettaessa.

Bottas on ajanut Lewis Hamiltonin rinnalla Mercedeksellä vuodesta 2017 lähtien.

Ensimmäinen Mercedes-vuosi tuotti Bottakselle heti kolme voittoa ja MM-sarjan kolmossijan, kun taas toinen kausi oli raskas pettymys. Se tuotti vain kaksi paalupaikkaa ja MM-sarjan viidennen sijan eikä ainoatakaan voittoa. Viime kaudelle Bottas kokosi itsensä ja ajoi tuloksellisesti uransa parhaan kauden, joka tuotti MM-hopeaa Hamiltonin jälkeen.

Heinäkuun alussa alkava kausi 2020 on taas kerran tärkeä näytönpaikka, sillä Bottaksen tilalle kaudeksi 2021 on huhuttu Mercedes-juniori George Russellia, niin ikään Mercedeksen kasvattamaa mutta nykyisin Renault'lla ajavaa Esteban Oconia ja Ferrarilta kauden 2020 päätteeksi lähtevää Sebastian Vetteliä.

Tallipäällikkö Toto Wolffin mukaan valinta tehdään ensisijaisesti kolmikosta Bottas–Russell–Ocon, mutta toisaalta hän on myös myöntänyt, ettei Vetteliä voi täysin sivuuttaa.

Mika Häkkisen mukaan Bottas pääsee kaudella 2020 antamaan näyttöjä hyvistä lähtökohdista.

– Valtteri on taistellut siellä (Mercedeksellä) monta vuotta ja tehnyt hyvää työtä. Tänä vuonna Valtterilla on taas uusi mahdollisuus näyttää kyntensä. Se valmistautuminen, mitä Valtteri on tehnyt, on parempi kuin koskaan aikaisemmin, Häkkinen sanoo MTV Urheilulle.

– Hän on todellakin tullut auton kanssa sinuiksi, ja se tarkoittaa sitä, että se auto tottelee kaikkia käskyjä, mitä Valtteri sille antaa. (Spekulaatioista) Ei kannata keskustella sen enempää. Valtteri keskittyy tähän kauteen ja pistää hanaa, kun se alkaa kolmen viikon päästä. Se on sillä sipuli.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja