Spekulaatioille vahvistus: Suomi yrittää saada Aatu Rätyä MM-kisoihin – nämä asiat ratkaisevat suomalaistähden kisamatkan kohtalon

Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen vahvistaa, että Suomi yrittää yhä saada karanteenista vapautuneen Aatu Rädyn Kanadaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

19-vuotias Räty joutui jäämään pois lopullisesta kisajoukkueesta Jukureissa todettujen koronatartuntojen ja niiden aiheuttaman karanteenin vuoksi.

Nyt Räty on kuitenkin vapautunut karanteenista. Pohjois-Amerikasta kantautui aiemmin torstaina spekulaatioita siitä, että Suomi yrittää saada Rädylle erityisluvan saapua paikalle jälkijunassa. Kimmo Oikarinen vahvisti asian MTV Urheilulle.

– Ensinhän pitää tietysti varmistaa, että Aatu on täysin terve. Juttelin Jukureiden joukkueenjohtaja Hakkaraisen Mikon  kanssa tänä aamuna. Haluamme, että Aatu on täysin terve, jos tulisi mahdolliseksi, että hänet voisi tänne saada, Oikarinen kertoo MTV Urheilulle puhelimitse.

Alun perin kisajärjestäjät ilmoittivat, että kaikkien kisapelaajien on saavuttava kisapaikkakunnalle 15. joulukuuta mennessä, mutta esimerkiksi Kanadan joukkue saapui paikalle vasta myöhemmin. Oikarinen kertoo kokoustaneensa kisajärjestäjien kanssa aiheesta keskiviikkona.

– Annoin heille erilaisia detaljeja, miksi meidän tulisi Räty saada. Ymmärrämme, että säännöt sanovat, ettei 15. joulukuuta jälkeen ketään saa tänne lennättää, mutta niitä sääntöjä on nyt näköjään muutettu koko ajan. Haluamme varmistaa, että kaikilla on samat säännöt, Oikarinen sanoo.

Asia etenee seuraavaksi Albertan terveysviranomaisten käsittelyyn.

– Minulle annettiin vastaukseksi, että se on Albertan terveysviranomaisten asia. Sen takia ne säännöt on luotu, että kisatapahtuma saadaan järjestää. He lupasivat viedä asiaa eteenpäin tämän päivän ja huomisen aikana. Uskoisin, että huomenna kuulemme lisää, että mikä tilanne on, Oikarinen avaa.

Nuoret Leijonat matkusti MM-kisoihin täydellä 25 pelaajan rosterilla, joten jos Räty saa luvan saapua kisoihin, putoaa yksi pelaaja pois kisajoukkueesta.

– Meillä on 22+3 pelaajaa tällä hetkellä ja saman verran sai kisajoukkueeseen leimata. Silloin se tarkoittaisi, että yksi pelaaja tietysti jäisi rivistä pois.

Lue myös:

    Uusimmat