Nuorille Leijonille jymyuutinen? Dramaattisesti rannalle jäänyt ykkössentteri yritetään saada erityisluvalla MM-kisoihin

Nuorten Leijonien ykkössentteriksi kaavailtu Aatu Räty näytti jäävän rannalle odotetuista nuorten MM-kisoista Kanadassa. Nyt tilanne on kuitenkin muuttunut miedon toiveikkaaksi.

Yksi kauden päätavoitteista näytti jäävän Aatu Rädyltä kokonaan väliin, kun koronakaranteeni jätti kovaa tuhoa Mikkelin Jukureissa tehneen sentterin ulos nuorten MM-kisaryhmästä.

Rädyn karanteeni ei ehtinyt päättymään ennen kuin Nuoret Leijonat lensi Kanadan Albertaan, jossa kisat järjestetään. Suomen joukkue pelaa alkulohkon ottelunsa Edmontonissa.

Nyt tapaninpäivänä käynnistyvien MM-kisojen alla Kanadasta kuuluu kuitenkin mielenkiintoista tietoa.

Eyes on Isles -sivuston toimittaja Michel Anderson kertoo Youtube-kanavallaan, että Suomi yrittää aktiivisesti saada MM-kisajärjestäjiä päästämään karanteenista vapautuneen Rädyn liittymään joukkueeseen.

Andersonin mukaan Suomi käyttää tapauksessa vipuvartenaan sitä, että koko Kanadan joukkue saapui kisapaikalle vasta sen jälkeen, kun turnausjärjestäjän aiemman ilmoituksen mukaan kaikkien oli jo oltava läsnä.

Räty olisi lähtökohtaisesti isossa roolissa päävalmentaja Antti Pennasen miehistössä. 19-vuotias pistenikkari oli ennen koronakaranteeniaan Suomen joukkueen ykkössentteri.

Siirryttyään Kärpistä marraskuussa Mikkelin Jukureihin Räty on tehtaillut 11 liigaottelussa tehot 6+7=13.

MTV Urheilun tavoittama Jukurien kehityspäällikkö ja joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen sanoo, ettei tällä hetkellä ole tietoinen siitä, pääseekö Räty vielä lähtemään Edmontoniin.

– Odotan itsekin tietoa asiasta, Hakkarainen sanoo.

Jukurien joukkue on vapautunut kokonaisuudessaan koronakaranteenista ja kohtaa tapaninpäivänä kotonaan Tapparan.

Hakkarainen muistuttaa, että pelaajien terveystilanne on tällä hetkellä kaikkien ykkösprioriteetti. Koronakaranteenista vapautuminen kun ei automaattisesti tarkoita sitä, että pelaaja olisi välittömästi pelikuntoinen.

MTV Urheilu ei ole vielä tavoittanut ketään Nuorten Leijonien joukkueesta kommentoimaan Rädyn mahdollista saapumista.

Rädyn lisäksi myös Ässien puolustaja Rami Määttä jäi kisakoneesta liigajoukkueensa koronakaranteenin vuoksi.

Nuoret Leijonat aloittaa MM-kisansa tapaninpäivänä ottelulla Saksaa vastaan. Edmontonissa pelattava avausottelu alkaa Suomen aikaa kello 21.

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Jatkoaika.

Lue myös:

    Uusimmat