Mainos

Sosiaalinen media ja uutiset suomalaisten Google-hakujen kärjesssä

Suomalaiset ovat hakeneet tänä vuonna ahkerasti Munamiehen, Johanna Tukiaisen, Petri Nygårdin ja Saana Parviaisen nimeä hakukone Googlesta. He löytyvät niin vuoden haetuimpien suomalaisten henkilöiden kuin nopeimmin hakulistalla vuodessa nousseiden henkilöiden listalta.

Google paljasti tänään vuoden suosituimmat hakusanat. Yhteensä suomalaiset tekevät noin 20 miljoonaa hakua päivässä.

Vaalivuosi ja etenkin perussuomalaisten menestys näkyvät hakusanoissa: haetuimpien poliitikkojen ja puolueiden listan kärjestä löytyvät perussuomalaiset ja Timo Soini, ja listalle ovat yltäneet myös Jussi Halla-aho ja Teuvo Hakkarainen. Nopeimmin nousseiden hakujen kärkisijalla on sana vaalikone.

Googlen kautta löydetään usein esimerkiksi uutissivustolle, jonka osoitetta ei muisteta ulkoa. Tästä kertoo se, että vuoden kaikkien haetuimpien sanojen listan kärjestä löytyvät Facebook, Youtube, Iltalehti ja Ilta-Sanomat. Listan kärki oli sama myös viime vuonna.

Televisiossa suomalaisia kiinnostaa eniten tuttu ja turvallinen Salatut Elämät, jonka kannoilla seuraavat tositv-ohjelmat Big Brother, Muodin huipulle ja American Idol.

Haetuimpien elektroniikkalaitteiden listalla näkyy Applen ja Nokian kilpailu suomalaisten mielistä: eniten on haettu Iphone 5:ta, Nokia N9:ää ja Nokia E7:ää.

Googlehakujen perusteella suomalaiset ovat herkkusuita – haetuimpien reseptien kärki koostuu mokkapaloista, pannukakusta ja mustikkapiirakasta.

Nopeimmin nousevien hakujen listat on tehty vertailemalla hakusanojen edellisen vuoden hakumääriä tämänvuotisiin. Suurimman suhdeluvun saanut haku on siis listan suosituin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.