Mainos

Näin suomalaiset googlaavat: mobiililla ja yhä pidemmin hakurimpsuin

Kasvava osa suomalaisten Google-hauista tapahtuu kännykällä. Tällä hetkellä noin viisi prosenttia kaikista hauista on mobiilihakuja, mikä tarkoittaa noin miljoonaa hakua päivässä, kertoo Google Suomen maajohtaja Anni Ronkainen.

Ylipäänsä suomalaiset etsivät tietoa Googlen avulla yhä enemmän: tänä vuonna hakuja tehtiin 18 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Pitkällä aikavälillä hakujen määrä on kasvanut 15 prosenttia vuosittain.

Harjoitus tekee mestarin myös hakukoneen käytössä. Ronkaisen mukaan suomalaiset oppivat hakemaan vuosi vuodelta paremmin.

– Suomalaiset hakevat entistä paremmin ja pidemmillä hakurimpsuilla. Ei haeta esimerkiksi sanaa kellopeli, vaan kellopeli lapselle lahjaksi, Ronkainen sanoo.

Kun ennen haettiin yhdellä tai kahdella sanalla, nyt hakusanoja on jopa viidestä kuuteen.

Toisin kuin voisi luulla, haetuimmat sanat eivät ole tuhmia sanoja. Seksiin ja alkoholiin liittyviä hakujakin tehdään, mutta niihin pätee sama kuin kaikkiin hakuihin – ei haeta yleistermejä vaan yksityiskohtaisempia sanoja, kuten tiettyjen palvelujen nimiä.

Ronkainen arvelee, että melkein jokainen suomalainen alle kouluikäisistä alkaen käyttää nykyisin Googlea. Myös käyttäjien yläikäraja nousee jatkuvasti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.