Sopivassa suhteessa: Rikasta leikkivät pissikset ärsyttävät

Sopivassa suhteessa -blogisti on suivaantunut ihmisiin, jotka esittävät rikkaampaa kuin ovat.

Elli Mäkilä, keittiössä viihtyvä sarkasmin suurlähettiläs, puntaroi ihmisrodun käytösmalleja puisen kauhan varresta. Ärsyttääkö sinua rikkaan esittäminen?

"En näe persaukisuudessa, pieni- tai keskituloisuudessa mitään pahaa. Eiköhän meistä suurin osa kuulu johonkin edellä mainittuihin ryhmiin. Mutta rikkaan esittäminen, kun sitä ei ole, ärsyttää minua suunnattomasti. Muutama fakta – rikkaita ei tässä maassa ole ihan oikeasti montaa, itse omat miljoonansa tienanneita vielä vähemmän. Varakasta elämäntyyliä jäljitteleviä, täysi-ikäisiä pissiksiä sen sijaan riittää raastepöydän molemmin puolin. Kohta ei enää kaksi linjastoa riitäkään, sillä bling bling –sukupolvi on jo alkanut lisääntyä.

Ihmisten tapoja kantaa itsensä ja elämäntyylinsä on monenlaisia. Osa elää kukkarolleen sopivasti ja diggaa ihan vilpittömästi saavutuksistaan – tähän minulla on varaa ja se riittää. En yritä olla mitään muuta. Heidän kaltaisiaan löytyy kaikista tuloluokista, luojan kiitos. Mutta sitten tulevat maamme musta tulevaisuus, nuhruiseksi kulutetun Guess-laukun kanssa lähijunassa vielä aikuisiässä heiluvat Yanica-Yasmine Rytköset, jotka – sen sijaan että yrittäisivät tehdä jotain diktaattorimaisesti profiilia hallitsevalle siiderimahalleen – käyvät punttisalilla lähinnä solariumissa. Sitten suihkua karttaen vähän itseruskettavaa iholle ja manikyyriin vinguttamaan Visa Electronia. Miksi? Koska vain köyhä läski on valkoista, biaaaatch (*sohii rakennekynsillä ilmaa*)."

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja