Somevideot avasivat Akselille, 21, tien USA:han: "Eihän minusta kukaan olisi tiennyt mitään"

Sosiaaliseen mediaan ladatut voimisteluvideot avaavat telinevoimistelija Akseli Karsikkaalle uuden elämänvaiheen. Oululaisvoimistelija siirtyy Pennsylvanian osavaltion yliopistoon opiskelemaan tietotekniikkaa ja voimistelemaan.

Karsikkaan, 21, tie Yhdysvaltoihin rakentui Instagramiin nuoresta asti päivitetyillä voimisteluvideoilla. Silloinen maajoukkuekaveri Franz Card näki yläasteikäisen Karsikkaan videoita muutama vuosi sitten leirillä Portugalissa, ja Cardin kautta sana kiiri Pennsylvanian yliopiston valmentajalle.

Valmentaja kiinnostui näkemästään, ja vuosien yhteydenpidon jälkeen Karsikas kävi viime syksynä vierailulla Pennsylvaniassa. Silloin varmistui nuorukaisen lähtö Yhdysvaltoihin.

– Eihän minusta kukaan olisi tiennyt mitään, jos en olisi laittanut sinne (Instagramiin) videoita, Karsikas kertoi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Yliopistovoimistelu on ollut suomalaismiehille harvinainen reitti lajin huipulle. Valmentaja Janne Haapajoen mukaan Karsikas uskaltaa tehdä rohkeita valintoja.

– Akseli on aina seurannut todella aktiivisesti, mitä maailmalla tehdään. Akselin yksi vahvuuksista urheilijana on rohkeus tehdä asioita eri tavalla kuin muut ja taito etsiä ratkaisuja ja malleja itsenäisesti, Haapajoki luonnehti.

Raskasta, mutta palkitsevaa

Oulun Pyrinnön kasvatti Karsikas on tämän vuoden renkaiden Suomen mestari ja tuttu nimi lajin kansainvälisissä kisoissa. Hän harjoittelee nykyään Helsingissä valmennuskeskus Urheassa muiden maajoukkueen urheilijoiden kanssa.

Yhdysvalloissa kaverit ympärillä vaihtuvat. Karsikas kuuluu pian yliopiston 17 voimistelijan joukkueeseen, mutta ottaa tosissaan myös elokuussa alkavan opiskelun.

– Odotan sitä, että pääsen taas koulun penkille. Samalla kuitenkin myös sitä, että voin treenata kunnolla joukkueen kanssa. Varmasti tulee olemaan raskasta, mutta palkitsevaa, arvioi Los Angelesin vuoden 2028 olympialaisiin tähyävä Karsikas.

Lue myös:

    Uusimmat