Soini kannattaa lainsäädännön tarkistamista ääriliikkeiden kieltämisen osalta

0:57

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) kannattaa Suomen lainsäädännön tarkistamista väkivaltaisten ääriliikkeiden kieltämisen osalta.

Soini sanoi YK:n yleiskokouksen yhteydessä pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että sisäministeri Paula Risikon ehdottama lain uudistaminen sopii hänelle, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi.  

Soinin mukaan perussuomalaiset tuomitsee kaikenlaisen väkivallan ja rasismin, mutta myönsi, että puolueen keskuudessa joillakin jäsenillä voi olla yhteyksiä ääriliikkeisiin.  

– Olen sanonut, että yhteyksiä voi olla, mutta ne ovat näitä vanhoja valokuvia.  

Soini viittaa vanhoilla valokuvilla muun muassa kansanedustaja Olli Immosen ja Suomen Vastarintaliikkeen aktiivien viime vuonna otettuun valokuvaan äärioikeiston tapahtumassa.  

Soinin mukaan kuitenkaan uusia kytköksiä ei ole tiedossa. Soini viittaa tiedollaan torstaiseen puhelinkeskusteluun perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalon ja eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon kanssa.  

-Keskustelin heidän kanssaan asiasta eikä uusia tapauksia ole tiedossa. Perussuomalaisten osalta siis mitään jatkoselvittelyn tarvetta ei ole.  

Rasismi ei kuulu PS:n agendalle

Soini korosti New Yorkissa, ettei perussuomalainen puolue hyväksy rasismia mahdollisista ääriliikeyhteyksistä huolimatta.  

– Minä puolustan perussuomalaisten kunniaa viimeiseen asti. Tämä on hyvä puolue, jolla on oma agenda eikä siihen kuulu rasismi tai muukaan tällainen toiminta, joka ei ymmärrystä ansaitse.  

Helsingin Asema-aukion tapahtumista ja ääriliikkeiden olemassaolosta huolimatta Soinin mukaan Suomen ilmapiiri ei ole ahdasmielisempi tai rasistisempi.  

– Minun mielestä ilmapiiri ei ole Suomessa muuttunut. Suomi on erittäin hyvä maa, vaikka meillä on kuten muissakin maissa joitakin ihmisiä, jotka eivät hyväksy kaikille ihmisille samaa ihmisarvoa. Se on mielestäni väärin.

Soini korostaa, että nollatoleranssi kaikelle väkivallalle pitäisi olla itsestään selvää, mutta maahanmuuton ongelmista pitäisi hänen mukaansa pystyä keskustelemaan.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja