Soijapaistikkeet ja inkiväärivihanneksia 4:lle 8.5.2000

Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana Simo Reijonsaari Gasthaus Pookista Uudestakaupungista valmistamassa soija ruokia. Soijan riittävä esikeittäminen on erittäin tärkeää ja se vaikuttaa olennaisesti lopputuotteen rakenteeseen ja makuun.

16 kpl soijapaistikkeita
2 kasvisliemikuutiota
1 iso sipuli + kuoret
2 l vettä
1 tl suolaa
150 g tuorejuustoa
1 dl tuoreita yrttejä
2 dl maissi- tai perunajauhoja

Inkiväärijuurekset

2 porkkanaa
1-2 sipulia
1 kesäkurpitsa
200 g palsternakkaa
50 g tuoretta inkivääriä tai 1/2 rkl kuivattua
50 g hunajaa
2 rkl oliiviöljyä

Kastike:


200 g tomaattimurskaa
10 basilikanlehteä
1tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 rkl maizena suurustetta

Keitä paistikkeet mausteliemessä 15-20 minuuttia, anna maustua vielä keittämisen jälkeen hetken aikaa, voit myös jäähdyttää ne keitinliemessä maku ja koostumus vain paranee. Purista paistikkeet kevyesti, leikkaa kylkeen viilto ja täytä ne juusto-yrttiseoksella. Jauhota paistikkaat peruna tai maissijauholla, paista öljyssä.

Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi, kypsennä nopeasti kuumalla pannulla, mausta inkiväärillä ja hunajalla. Kiehauta kastikeainekset, suurusta maizzenalla.

Soijawok


120 g soijasuikaleita
1 sipuli
1/2 kesäkurpitsaa
1 porkkana
1 punainen paprika
1/2 dl kasvisöljyä

Kastike:


1 dl vähäsuolaista soijakstiketta
1/2 dl kalakastiketta tai osterikastiketta
2 tl chiliä
2 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 dl kasvislientä
Keitä soijasuikaleet mausteliemessä, jos haluat voimakkaan makuisen lopputuotteen lisää soijan keitinliemeen samoja mausteita mitä käytetään maustekastikkeessa. Purista neste pois, ruskista suikaleet wokissa. Lisää suikaloidut vihannekset kuullota hyvin älä kypsennä liikaa. Lisää maustekastike sekoita hyvin tarjoile riisin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat