Toimittaja Sonja Blåberg
Vieraana Simo Reijonsaari Gasthaus Pookista Uudestakaupungista valmistamassa soija ruokia. Soijan riittävä esikeittäminen on erittäin tärkeää ja se vaikuttaa olennaisesti lopputuotteen rakenteeseen ja makuun.
16 kpl soijapaistikkeita
2 kasvisliemikuutiota
1 iso sipuli + kuoret
2 l vettä
1 tl suolaa
150 g tuorejuustoa
1 dl tuoreita yrttejä
2 dl maissi- tai perunajauhoja
Inkiväärijuurekset
2 porkkanaa
1-2 sipulia
1 kesäkurpitsa
200 g palsternakkaa
50 g tuoretta inkivääriä tai 1/2 rkl kuivattua
50 g hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
Kastike:
200 g tomaattimurskaa
10 basilikanlehteä
1tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
1 dl valkoviiniä
1 rkl maizena suurustetta