Sofia lähti pyöräilemään pitkässä kesämekossa – palasi kotiin puolialasti: "Olisi varmaan itkettänyt, jos ei olisi naurattanut niin paljon"

Imatralaisen Sofia Räsäsen pyörämatka sai kiusallisen käänteen, kun pitkän kesämekon helma kietoutui pyörän ketjuihin. Alusvaatteisillaan kotiinsa palannut nainen muistuttaa pilke silmäkulmassa pukemaan pyöräreissulle lähtiessä parhaimmat pikkuhousut, jotka kaapista löytyvät.

Kesäkuun viimeinen viikonloppu. Aurinkoinen kesäilta. Mikä olisi parempaa kuin kuunnella hyvää musiikkia hyvässä seurassa?

Kun ystävä pyysi perjantaina imatralaista Sofia Räsästä kuuntelemaan kaupungilla järjestettävää konserttia, ei nainen paljoa epäröinyt. Sofia päätti lähteä ulos tuulettumaan tyttärensä kanssa. Koska matkaa tapahtumapaikalle oli vain kilometrin verran, päätti parivaljakko taittaa matkan pyörillä.

Pitkään kesämekkoon pukeutunut Sofia sai pian huomata, että hänen asuvalintansa oli virhe. Mekon helma jäi kiinni pyörän ketjuihin, kun keskusta jo siinsi näköpiirissä.

– Yritettiin tytön kanssa kiskoa mekkoa irti, mutta se oli jo niin tiukkaan juuttunut, että ei onnistunut, Sofia kertoo.

Tytär jatkoi matkaa kaupunkiin, ja Sofia jäi pähkäilemään mekkonsa kanssa. Pian Sofia totesi, ettei hänellä ollut muuta vaihtoehtoa kuin riisua se. Hän työnsi pyörää hieman sivummalle metsään ja otti mekon pois yltään.

– Mäkäräisiä ja hyttysiä oli niin paljon, että en jaksanut sitä enää sitten siinä kiskoa. Itketti ja turhautti. Ja toisaalta nauratti, Sofia kertoo.

”Olisi varmaan itkettänyt, jos ei olisi naurattanut loppujen lopuksi niin paljon”

Alusvaatteisillaan Sofia lähti taluttamaan pyöräänsä ja mekkoaan kotia kohti metsäpolkuja pitkin. Naisen oli kuitenkin uskaltauduttava puolialastomana myös asutusalueille kotiin päästäkseen. Hän mietti valmiiksi hyviä heittoja, joita voisi sanoa vastaantuleville.

– Yritin vetää hyvällä asenteella, vaikka kyllä se mietitytti ja jännitti. Olisi varmaan itkettänyt, jos ei olisi naurattanut loppujen lopuksi niin paljon.

Onneksi ketään ei tullut vastaan. Vasta kotiovella Sofian poika kysyi äidiltään, missä vaatteissa tämä oikein liikkuu.

Ilta jatkui musiikin ja naurun siivittämänä

Lopulta Sofia sai nyhdettyä mekkonsa irti pyörästä.

– Siihen tuli pieniä reikiä helmaan, mutta aion sitä vielä käyttää, tosin en pyöräillessä, Sofia nauraa.

Sofia ilmoitti konsertissa odottavalle ystävälleen, ettei ehtisi paikalle varsin yllättävän sattuman seurauksena. Ilta kuitenkin jatkui muun musiikin parissa, jota säesti nauru, kun vaatteensa vaihtanut Sofia pääsi kertomaan tapahtuneesta.

Parhaimmat pikkarit pyöräreissuille

Sofia jakoi kertomuksen hupaisasta sattumuksestaan suositussa Facebook-ryhmässä. Siellä julkaisu on kerännyt jo yli 4000 reaktiota ja useita kymmeniä huvittuneita kommentteja.

Pilke silmäkulmassa Sofia toivottaa kaikille mukavia pyöräilyreissuja.

– Muistakaa pukea parhaimmat pikkarit, hän veistelee.

Ja varokaa pitkiä helmoja pyöräillessä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.


Lue myös:

    Uusimmat