Sofi Oksanen: Olen saanut elämässäni ihan tarpeeksi kirjallisuuspalkintoja

AVAn Kirjapiirissä tavataan tiistaina 2. lokakuuta Sofi Oksanen. Odottaako kirjailija uudelle Kun kyyhkyset katosivat -teokselleen samanlaista suosiota kuin edeltävälle teokselleen?

Kirjailija Sofi Oksanen on jälleen mediapyörityksen keskellä. Uusi teos Kun kyyhkyset katosivat on tähän mennessä myyty 12 maahan. Ensimmäinen käännös on viron kielelle, joka ilmestyy marraskuussa. Vuonna 2008 ilmestynyt, Finlandia-palkittu Puhdistus sai ensi-iltansa elokuvana elokuussa. Odottaako Oksanen tuoreelle kirjalleen samanlaista menestystä kuin vuonna 2008 ilmestyneelle, Finlandia-palkinnon saaneelle Puhdistukselle, joka sai ensi-iltansa elokuvan muodossa elokuun lopulla?

– Olen saanut elämässäni ihan tarpeeksi kirjallisuuspalkintoja. Sen sijaan tärkeintä on tässä ollut itselle se, että olen kokenut kehittyneeni kirjailijana ja mennyt eteenpäin. Puhdistuksen suhteen oli jokseenkin masentavaa – vaikka tietenkin on kiva saada hyviä kritiikkejä – kun sanottiin, ettei kirjailija voi kirjoittaa tästä parempaa romaania. Se ilmestyi, kun olin 31-vuotias ja omasta mielestäni vasta kirjailijan uran alkutaipaleella. Siinä mielessä se ei hirveän ilahduttavaa tulevaisuutta ajatellen ole. Kyllä sitä kuitenkin kirjailijana haluaa itse kehittyä, jotta työ pysyisi mielekkäänä, Oksanen kertoo Erkki Tuomiojalle Kirjapiirin haastattelussa.

Kirjapiirin kulisseissa Tuomioja kuvailee suursuosiota niittävän Oksasen esiintymistä vakuuttavaksi.

– Hän on rutinoitunut esiintyjä, ja tietää mitä sanoo, Tuomioja sanoo.

KIRJAPIIRI AVAlla tiistaisin klo 19.30. Uusinnat lauantaisin 16.30.AVA

Kuva: Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja