SM-mitaleita voittaneelle pääsarjavalmentajalle tuomio rattijuopumuksesta – saa jatkaa tehtävässään

Naisten Superpesiksessä pelaavan Roihuttarien päävalmentaja ja pelinjohtaja Pasi Niemelä on saanut tuomion rattijuopumuksesta. Roihuttaret kertoo Niemelän jatkavan seuran palveluksessa.

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi useita SM-mitaleita urallaan voittaneen Niemelän rattijuopumuksesta 70 päiväsakkoon, mikä hänen tuloillaan tekee 1 330 euroa. Hänen maksettavakseen tulee myös 40 euron rikosuhrimaksu. Niemelän tuomiosta kertoi ensin Iltalehti.

Poliisipartio tavoitti Niemelän Kotkassa viime joulukuussa Hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen perusteella. Poliisi löysi Niemelän keskiyön jälkeen nukkumasta autossaan turvavyöt päällä. Kadulla olleen auton valot olivat päällä, mutta auto ei ollut käynnissä. Niemelä kertoi kuulustelussa olettaneensa olevansa eri paikassa poliisien tultua häntä herättelemään. Hän oli kertomansa mukaan pysäköinyt autonsa noin 200 metrin päähän paikasta.

Niemelän verestä mitattiin vajaa tunti tilanteen jälkeen 2,81 promillea alkoholia.

Syyttäjä vaati Niemelälle rangaistusta törkeästä rattijuopumuksesta. Niemelä kiisti tämän vedoten mahdollisuuteen, että hän olisi nauttinut alkoholia vielä ajon jälkeen. Perusmuotoisen rattijuopumuksen Niemelä tunnusti. Oikeus katsoi, ettei alkoholin jälkinauttimista voitu kumota ja antoi tuomion perusmuotoisesta rattijuopumuksesta. Oikeus katsoi Niemelän veressä olleen ajon aikana vähintään 1,19 promillea alkoholia.

Niemelän mukaan tapahtumiin johtivat ikävät tapahtumat hänen siviilielämässään. Hän väitti, ettei hänen tarkoituksenaan ollut ajaa autoa, vaan juoda autossa "harmitushumalaa".

Niemelän seura Roihuttaret kommentoi tapausta verkkosivuillaan. Seuran mukaan Niemelä on saanut tapahtuneesta kirjallisen huomautuksen. Hän kuitenkin jatkaa tehtävässään. Seura ja Niemelä ovat sopineet jatkotoimista ja ulkopuolisen avun hakemisesta. Niemelä kertoi hakeneensa apua jo kolme päivää tapauksen jälkeen.

– Saimme tiedon Niemelältä itseltään pian tapahtuneen jälkeen ja asia käsiteltiin seuran johtokunnassa välittömästi. Emme missään tapauksessa hyväksy tekoa, ja olemme käyneet asian huolellisesti hänen kanssaan läpi, seuran puheenjohtaja Minna Koivisto sanoo tiedotteessa.

– Emme jätä Niemelää asian kanssa yksin, vaan teemme parhaamme ollaksemme tukena. Korostamme kuitenkin, että tapahtunut ei voi toistua, emmekä hyväksy tapahtunutta millään tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat