SM-liigassa annettiin hurjat selkäsaunat: Tappara myrskysi – Lukko rikkoi jylhän merkkipaalun

Tappara tekee 1-0 maalin 1:02
Komea suoritus: Tapparan Charles Bertrand nousi puolustussiniseltä Sportin maalille ja iski ottelun avausosuman.

Jääkiekon SM-liigassa pelattiin tiistaina kaksi murskalukemin päättynyttä ottelua. Tappara löi Sportin kotonaan 7–1, Lukko puolestaan jatkoi Pelicansin matalaliitoa 6–1-numeroin vieraissa.

Tappara teki tulosta Sportia vastaan laajalla rintamalla. Kolme tehopistettä kirjauttivat SM-liigan pistepörssiä johtava ja pelin ainoa kahden maalin mies Anton Levtchi (2+1), Tyler Morley (1+2) ja Kyle Platzer (1+2).

Charles Bertrand viimeisteli ottelun avausmaalin komeasti puikahdettuaan kiekon kanssa puolustussiniviivalta päättäväisesti Sportin maalille (video jutun ylälaidassa). Vaasalaisvieraiden Roope Talajalle sattui puolestaan paha munaus, kun hän menetti seuraavassa takaiskussa kiekon puolustussinisellä läpi karanneelle Kristian Kuuselalle.

Tappara tekee 2-0 maalin 0:51
Roope Talaja mokasi pahasti – Kristian Kuusela rankaisi kliinisesti.

Tapparalla on 11 viimeisimmästä ottelustaan 10 voittoa. Tappion se kärsi juuri Sport-peliä edeltäneessä taistossa HIFK:n vieraana viime perjantaina.

Sportin käyrä on ollut laskeva. Vaasalaiset ovat kärsineet yhdeksässä viime koitoksessa seitsemän tappiota.

Lukko tulikuumana

Tulikuuman Lukon kymmenes perättäinen voitto irtosi 6–1-vierasvoitolla Pelicansista.

Pelicansin tähtimaalivahti Emil Larmin mitta täyttyi, kun Lukko iski toisen erän ensiminuuteilla ylivoimalla kaksi maalia peräjälkeen. Larmi löi Vili Saarijärven 4–0-osuman jälkeen mailansa säpäleiksi ja sai epäurheilijamaisesta käytöksestä kahden minuutin rangaistuksen, jota meni istumaan Pelicansiin juuri palannut Brad Lambert.

Lukko 4-0-johtoon, tulistunut Emil Larmi rikkoo mailansa 1:14
Emil Larmin kuppi meni nurin Lukon neljännen maalin jälkeen – tuomaristo keräsi kappaleiksi menneen mailan palasia jäältä.

Lukon Arttu Ilomäki naputti kolme syöttöpistettä. Sebastian Repo teki puolestaan kaksi maalia, molemmat ylivoimalla.

Lukko on nyt voittanut kymmenen ottelua putkeen, kun taas Pelicansilla on viimeisistä kahdeksasta ottelustaan seitsemän tappiota.

Lukko nousi SM-liigassa kuudenneksi ohi TPS:n. Pelicans jatkaa kuudentena. 

Sportia kurittanut Tappara on kolmossijalla, kun taas vaasalaiset ovat 12. sijalla, eikä Sportin pudotuspeliunelma näytä elävän vahvana.

Lue myös:

    Uusimmat