SM-liigan kulisseissa kuohuu jälleen – tuore yllätyspäätös asettaa tärkeän tahon kyseenalaiseen valoon

3:46
Videolla juttua Liigan tuoreista pelikieltopäätöksistä.

Jääkiekon SM-liigan kulisseissa kuohuu – jälleen päähän kohdistuneiden taklausten takia. Nyt tapetilla on kaksi eri pelikieltoja, joiden molempien taakse verhoutuu yllättävä päätös.

Liigan kurinpito oli ehtinyt jo tiedottaa Vaasan Sportin hyökkääjille Turo Asplundille ja Aaro Vidgrenille yhden ja kahden ottelun pelikielloista. Liigahallitus puuttui peliin.

Hallitus päätti palauttaa taklaukset kurinpitodelegaation käsittelyyn, koska kurinpitoprosesseissa ei oltu edetty tuoreen päätöksen mukaisesti.

Liigahallitus linjasi joulukuussa, että jatkossa jokainen päähän kohdistunut taklaus tuottaa vähintään viiden ottelun mittaisen pelirangaistuksen.

Tämä herätti närää kulisseissa. Eikä kitkeryys laannu, kiitos liigahallituksen tuoreimman päätöksen.

Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtajan Jarmo Saarelan mukaan Liiga ja pelaajayhdistys olivat juuri puhuneet Asplundin ja Vidgrenin taklausten kaltaisista tilanteista.

– Nämä ovat esimerkkejä niistä tapauksista, joissa delegaatiolla on mahdollisuus ja joista delegaation pitäisi antaa pelaajille niin sanotut pienemmät rangaistukset, vaikka ne voitaisiin tulkita päähän kohdistuneiksi taklauksiksi. Koska näissä molemmissa oli kyse huolimattomuudesta – ei tahallisuudesta. Sovimme viime viikolla Liigan kanssa, että näistä voitaisiin antaa yhden tai kahden pelin rangaistukset, Saarela sanoo MTV Urheilulle.

Liigan kurinpito oli päätymässä juuri mainittuun ratkaisuun. Asplundin yhden ottelun pelikielto muuttui viiden ottelun mittaiseksi kakuksi. Vidgrenille määrättiin samainen korotus.

Saarela hämmästelee päätöstä.

– Tämä on täysin poikkeuksellista.

– Tuntuu siltä, että edes kurinpitodelegaatio ei tiedä, että millä tavalla näissä tilanteissa pitäisi toimia. Samalla pelaajia on kohdeltu erittäin epäoikeudenmukaisesti, Saarela murahtaa.

Sen lisäksi Liigan kurinpito joutui nyt ikävään valoon.

– Delegaation arvovalta on nyt kyseenalainen. Tässä on ikään kuin lähdetty siitä liikkeelle, että liigahallituksella on selvästi parempi asiantuntemus näissä asioissa. Se on kurinpitodelegaation kannalta erittäin harmillista, Saarela pyörittelee ja jatkaa liigahallituksen päätöksestä.

– Tämä ei noudata sitä linjaa, minkä sovimme Liigan toimitusjohtajan (Riku Kallioniemi) ja puheenjohtajan (Heikki Hiltunen) kanssa viime viikolla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja