Paljastus: Liiga oli jo kertonut törkytaklausten pienistä sanktioista – hallitus puuttui peliin

3:46
Videolla juttua Liigan tuoreista pelikieltopäätöksistä.

Jääkiekon SM-liigan kurinpitodelegaatio jakoi myöhään tiistai-iltana kaksi kovaa pelikieltoa Vaasan Sportin pelaajille. Turo Asplundille tuomittiin viiden ottelun ja Aaro Vidgrenille kuuden ottelun pelikielto päähän kohdistuneista taklauksista.

MTV Sportin tietojen mukaan päätöksiin liittyi iso kulissikäänne.

Liiga oli jo kertonut Vaasan Sportille, Asplundille ja Vidgrenille pelikielloista, jotka olivat vielä tässä vaiheessa huomattavasti maltillisempia. Asplundille oli määritetty yhden ottelun ja Vidgrenille kahden ottelun pelikielto.

Liigahallitus päätti kuitenkin tulla väliin.

Asian vahvistaa Liigahallituksen varapuheenjohtaja Heikki Penttilä, joka on kommentointivastuussa puheenjohtajan Heikki Hiltusen (Vaasan Sportin puheenjohtajan) jääviyden takia.

– Kyllä tämä pitää paikkansa. Liigahallitus on käsitellyt asiaa eilen hyvin nopealla aikataululla, Penttilä vahvistaa MTV Urheilulle.

– Tosiasiassa emme ole tehneet päätöksiä siitä, että millaisia rangaistuksia pelaajille pitäisi antaa näistä tilanteista. Palautimme ja määräsimme tapaukset uudelleen ratkaistavaksi ja uudelleen arvioitavaksi kurinpitodelegaatioon, Penttilä jatkaa.

Penttilän mukaan taustalla on joulukuussa tehty poikkeuksellinen linjaus, minkä myötä päähän kohdistuneista taklauksista määrätään automaattisesti vähintään viiden ottelun pelikielto.

– Tämä palautuspäätös on lähtenyt siitä, että uudelleenarvioinnin pitää liittyä joulukuiseen liigahallituksen päätökseen. Tällä halutaan osoittaa se linja, mikä sillä päätöksellä tehtiin, Penttilä sanoo.

Liigahallituksen puuttumispäätös osoittaa sen, että joulukuussa tehty linjaus hakee vielä tarkkaa muotoaan myös kurinpidon sisällä.

– Ymmärrän, että on poikkeuksellista tehdä tällaisia päätöksiä kauden keskellä. Nyt haemme linjaa ja yritämme päästä takaisin vanhoille raiteille niin, että kaikki tietäisivät, mistä tulee viisi peliä ja mistä jää tulematta, Penttilä taustoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja