SM-liigan dramaattinen näytelmä päättyi uskomattomaan eleeseen – Sport-ikoni liikuttui

Erik Riskalle upea ele vaasalaisyleisöltä – Sport-ikoni liikuttuneena huiman näytöksen jälkeen 4:17
Erik Riskalle upea ele vaasalaisyleisöltä – Sport-ikoni liikuttuneena huiman näytöksen jälkeen

Jääkiekon SM-liigassa Sport ja Ässät kävivät runkosarjan lopulla mielettömän taiston. Joku saattoi puhua jopa elämän ja kuoleman mittelöstä. Voitolla jatkoon ja tappiolla kesälomille. Sport onnistui ensimmäisessä, eli se voitti ja matkasi pudotuspeleihin. Pelin jälkeen Sport-ikoni Erik Riska oli tunteiden vallassa.

Riska, 34 ja Sportin luotsi Risto Dufva olivat huomion keskellä ennen tiistain mittelöä. Dufva oli ilmoittanut jo varhaisessa vaiheessa, että hän päättää valmentajauransa tähän kauteen. Samankaltainen ilmoitus oli tullut Riskalta. Pelit päättyvät, kun Sportin taival katkeaa.

Tätä kautta Vaasan illassa riitti ylimääräistä sähköä. Dufvaa ja Riskaa muistettiin pelin alla ja pelin yhteydessä Sportin toimesta.

Sport onnistui venyttämään kauttaan eteenpäin, kun se kaatoi Ässät 3–2. Sport oli runkosarjassa kymmenes ja se kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella KalPan.

Ottelun jälkeen Sport-ikoni Riska sai rakkautta osakseen. Urallaan 13 kauden ajan Sportia edustanut ja jo Mestiksessä kotkapaitaa kantanut Riska liekitti yleisöä kaukalonlaitahaastattelussa.

Sen jälkeen yleisö vastasi upealla tavalla ja upean eleen kera.

Riska oli tunteiden vallassa.

– Tämä on toinen kotini. Tulen ikuisesti olemaan kiitollinen, miten täällä on otettu minut vastaan, Riska sanoi liikuttuneena pelin jälkeen.

Jutun yläreunan videolla kuvaa, kun vaasalaisyleisö teki Riskalle upean eleen – hyökkääjän omien sanojen kera.

Lue myös:

    Uusimmat