SM-liigan runkosarja huipentui trillerimäisesti: Sport loppumetreillä Ässien edelle – Oula Palve vei pistepörssin, Teemu Turusesta maalikuningas

SM-liigan runkosarja saatiin päätökseen tiistaina, kun ohjelmassa oli vielä mielettömiä jännitysnäytelmiä. Vaasassa Sport onnistui kuin onnistui rutistamaan itsensä jatkoon, kun taas Ässien taival katkesi.

Sport kaatoi illan trillerissä Ässät 3–2. Patapaidat tulivat ottelun sisällä kahden maalin takaa tasoihin, mutta se ei riittänyt. Johan Sundström iski loppuhetkillä johtomaalin, mikä kantoi summerin soittoon asti.

Mikkelissä Kärpät onnistui kaatamaan Jukurit (2–3), minkä myötä oululaisjoukkue nappasi puolivälieriin kotietupaikan. Mikkelin illan niput kohtaavat uudelleen puolivälierissä, sillä Kärpät oli runkosarjassa neljäs ja Jukurit viides.

Toinen puolivälieräsarja käydään Pelicansin ja HIFK:n välillä. Pelicans kaatoi tiistaina SaiPan 3–0, varmistaen kolmospaikkansa. HIFK puolestaan sukelsi Helsingissä, kun se hävisi KalPalle 0–3.

KalPa oli runkosarjassa seitsemäs. Se kohtaa ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Sportin.

Toinen säälipleijaripari on Lukko–TPS.

Tiistain kierroksen lopputulokset:

HIFK–Sport 0–3
Jukurit–Kärpät 2–3
JYP–Lukko 5–4 vl.
Pelicans–SaiPa 3–0
Sport–Ässät 3–2
Tappara–HPK 3–1
TPS–Ilves 1–6

SM-liigan runkosarjan päätöskierroksen seuranta:

Kello 21.15 – Dufvan Sport kohtaa KalPan, Lukko ja TPS vastakkain
– Runkosarja on saatu nyt pakettiin. Tiedossa on kaksi ensimmäistä puolivälieräparia (Pelicans–HIFK ja Kärpät–Jukurit) sekä se, että ketkä kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Runkosarjan seiska KalPa saa vastaansa Risto Dufvan luotsaaman Sportin, joka juhlistaa pudotuspelipaikkaansa parhaillaan Vaasassa. Lukko pelaa puolestaan puolivälieräpaikasta TPS:ää vastaan.

Lopullinen sarjataulukko näyttää tältä:

SijaJoukkuePisteet
1.Tappara123
2.Ilves120
3.Pelicans109
4.Kärpät106
5.Jukurit103
6.HIFK103
7.KalPa94
8.Lukko92
9.TPS84
10.Sport83
11.Ässät81
12.KooKoo79
13.JYP69
14.HPK59
15.SaiPa45

Kello 21.07 – Sport pudotuspeleihin!
– Se on siinä, Risto Dufvan ja Erik Riskan taival jatkuu, sillä Sport etenee pudotuspeleihin. Sport kaataa runkosarjan päätöskierroksella Ässät 3–2, minkä myötä Sport kipuaa sarjataulukossa sijalle kymmenen.

Kello 21.03 – Vaasassa trilleri huipentuu
– Sportin ja Ässien kuolemanottelussa kolmannen erän viimeinen minuutti käynnissä. Sport 3–2-johdossa. Ässät hakee tasoitusta ilman maalivahtia.

Kello 21.01 – Ilvekselle murskavoitto kiehuvasta TPS:stä – Oula Palve voittaa pistepörssin
– Turussa Ilves kaatoi TPS:n peräti lukemin 6–1. Kotijoukkue kiehui kolmannessa erässä, kun Niklas Arell otti huitomisesta 5+20-minuuttia ja TPS:lle tuomittiin kakkonen "sopimattomasta käytöksestä tuomaristoa kohtaan".

– Ilveksen Oula Palve voitti SM-liigan runkosarjan pistepörssin. Palve syötti kaikki Jani Nymanin illan kolme osumaa (0+3). Palve paukutti lopulta runkosarjassa tehot 20+44=64.

– JYPin Jerry Turkulainen jäi pistepörssissä toiseksi. Turkulaisen tehosaldo oli lopulta 21+42=63.

Kello 20.56 – Draamaa, draamaa Vaasassa!
– Aijai! Vaasassa kattila kiehuu, kun kotijoukkue Sport menee kuolemanottelussa johtoon. Atro Leppänen kokeilee ja Johan Sundström iskee irtokiekosta illan toisen osumansa. Sport ajassa 56.03 johtoon (3–2).

Kello 20.53 – Jani Nymanilta hurja loppukiri, Teemu Turunen voittaa maalikuninkuuden
– Oulun Kärppien hyökkääjä Teemu Turunen on runkosarjan maalikuningas. Turunen takoi 60 ottelussa yhteensä 30 maalia ja nakutti 57 tehopistettä. Ilveksen Jani Nyman pisti loppumetreillä hurjan kirin käyntiin, sillä Nyman nakutti Turussa hattutempun TPS:n verkkoon. Nyman iski lopulta runkosarjassa 26 osumaa.

Kello 20.48 – Kärpät–Jukurit toinen puolivälieräpari
– Kärpät kaataa Mikkelissä Jukurit 3–2, minkä myötä Kärpät on runkosarjassa neljäs ja Jukurit viides. Eli: joukkueet jatkavat pelejään puolivälierissä. Sarja lähtee käyntiin Oulusta.

Kello 20.46 – Pelicans–HIFK puolivälierissä
– Nyt on varmaa myös se, että Pelicans kohtaa puolivälierissä HIFK:n. Pelicans kaatoi tiistaina SaiPan 3–0, minkä myötä se oli runkosarjassa kolmas. HIFK jäi puolestaan kuudenneksi.

Kello 20.44 – Tappara voittaa runkosarjan
– Nyt se on varmaa: Tampereen Tappara voittaa kolmannen kerran perättäin SM-liigan runkosarjan. Tappara kaatoi päätöskierroksella HPK:n 3–1. Kirvesrinnat keräsivät lopulta 60 ottelusta 123 pistettä.

Kello 20.39 – Ei kotietua HIFK:lle
– HIFK:n runkosarja päättyy mahalaskuun, kun se häviää kotonaan KalPalle 0–3. Tämä tietää sitä, että KalPa on runkosarjassa seitsemäs ja se kohtaa puolivälierien avauskierroksella joko Sportin tai Ässät. HIFK jää puolestaan sijalle kuusi. Se taas kohtaa näillä tuloksilla puolivälierissä Pelicansin.

Kello 20.37 – Nyt tapahtuu!
– Helsingissä KalPa varmistelee runkosarjan seiskapaikkaa itselleen, kun se siirtyy HIFK-ottelun kolmannen erän loppuhetkillä 2–0-johtoon.

– Jyväskylässä JYPin ja Lukon taistossa tapahtuu. JYP ehti jo 4–2-johtoon, mutta Lukko nousi lyhyessä ajassa tasoihin. Valotaululla siis lukemat 4–4.

Kello 20.35 – Supermies-Turunen ja maaginen rajapyykki rikki
– Arvatkaapa kuka teki Kärpille? No Teemu Turunen, totta kai. Oululaisten supermies rikkoo maagisen rajapyykin eli iskee kauden 30. maalinsa. Kärpät näin Mikkelissä 3–2-johtoon ja se on nyt puolivälierien kotietupaikassa kiinni.

Kello 20.31 – Raju käänne Vaasassa
– Ässien kultakypärä Jan-Mikael Järvinen vaati omiltaan tasonnostoa toisella erätauolla. Mitä Järvinen tekee? No ohjaa Ässien tasoituksen! Rami Määttä heittää kiekon viivasta kohti Sport-maalia ja Järvinen saa mailansa väliin. Ässät on noussut 0–2-tappioasemasta jo tasoihin (2–2).

Kello 20.28 – O-ou, HIFK! 
– Helsingissä maalihanat saadaan vihdoin auki. KalPa menee johtoon, kun alkuvuoden tehopelaaja Matyas Kantner lataa jo kauden 23. maalinsa ylivoimalla.

– Mikäli HIFK häviää, se on varmuudella runkosarjassa kuudes.

Kello 20.21 – Pelicansin kolmospaikka varmistumassa
– Lahdessa Pelicans siirtyy 2–0-johtoon kotiottelussa SaiPaa vastaan. Asialla on Michal Jordan. Pelicansin kolmospaikka alkaa varmistua.

– Mikkelissä Kärpät on pulassa Olli Jokisen luotsaamaa Jukureita vastaan.

– Jyväskylässä JYP uudelleen johtoon taistossa Lukkoa vastaan. Tobias Winberg ampuu ja vastaikää pelikiellosta vapautunut Braden Christoffer ohjaa. 3–2.

Kello 20.09 – Ässät-kultakypärä vaativana omilleen
– Pelin panos on näkynyt meidän otteissa. Pitää paljon nostaa tasoa tuosta, Ässien kultakypärä Jan-Mikael Järvinen sanoi erätaukohaastattelussa.

– Erä on aikaa. Jos hanat jäävät tukkoon, patapaidat lähtevät kesälomille.

Kello 20.06 – Tappara viemässä runkosarjan, sijoilla 4.–6. melkoinen jännitysnäytelmä
– Vaasaa lukuun ottamatta muilla paikkakunnilla on menty jo erätauon viettoon. Näillä tuloksilla Tappara voittaa runkosarjan, Ilves on toinen ja Pelicans on kolmas. Sen jälkeen onkin jännää, sillä Jukurit, Kärpät ja HIFK ovat yhä tasapisteissä (104).

– Jyväskylässä Lukko on noussut JYPiä vastaan tasoihin (2–2). Mikäli Lukko ottaa tänään enemmän pisteitä kuin KalPa, Lukko nousee seitsemänneksi ja KalPa tipahtaa kahdeksanneksi.

– Vaasassa tilanne on simppeli: Sport–Ässät-ottelun voittaja etenee pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Täten Sport on tällä hetkellä menossa jatkoon, kun se johtaa peliä 2–1.

Kello 19.57 – Ässille elintärkeä kavennus, Jukurit meinaa mennä jo johtoon
– Ässille todella, suorastaan elintärkeä kavennus, kun maajoukkuemies Eemil Erholtz ohittaa Sport-vahdin Miroslav Svobodan. Aika 32.13. 

– Mikkelissä Jukurit meinaa mennä jo johtoon ottelussa Kärppiä vastaan. Kiekko pomppii aivan maaliviivan tuntumassa ja Kärppä-vahti Niclas Westerholm katselee taaksensa. Kärpät selviää. Tilanne kahden erän jälkeen 2–2 puolivälierien kotietuväännössä.

Kello 19.54 – Nyt on Ässät pulassa!
– Vaasassa Sport siirtyy jo kuolemanottelussa 2–0-johtoon, kun ruotsalaispuolustajan Johan Sundströmin siniviivaheitto pomppii Ässä-nuottaan. Ai, ai. Nyt on vierailla tekemistä.

Kello 19.48 – Helsingissä maalipurkki hukassa
– HIFK ja KalPan ottelu yhä kahden erän jälkeen lukemissa 0–0. Erätauolla nopea reissu maalikauppaan ja ei muuta kuin verkot tötterölle. Nopea peli Nordiksella menossa. Vaasassa ei olla vielä edes toisen erän puolessa välissä.

Kello 19.44 – Axel Holmström ja nyt lasketaan!
– Sportin Axel Holmström iskee jo toistamiseen kiekon Ässät-verkkoon. Ensimmäistä ei laskettu, mutta nyt lasketaan! Teemu Suhonen heittää kiekon maalille ja Holmström saa lapansa väliin. Sport 1–0-johdossa Vaasassa.

Kello 19.38 – Jani Nyman osui taas Ilvekselle, Lukko hiipinyt lähelle Jyväskylässä
– Turussa Ilveksen NHL-lupaus Jani Nyman kasvattaa vieraiden johtoa. Seattle Krakenin nuorukaiselle Nymanille jo kauden 24:s maali. TPS–Ilves nyt 0–2.

– Jyväskylässä Lukko hiipi toisen erän alkuhetkillä lähelle ottelussa JYPiä vastaan. Lukon 2–1-kavennusmaalista vastasi Jami Krannila.

Kello 19.33 – Yksi mies alistaa Kärppiä, Pelicans johtoon Lahdessa
– Yksi mies aiheuttaa nyt harmaita hiuksia Kärpille. Jesper Piitulainen iskee illan toisensa ja tuo Jukurit tasoihin. Piitulainen iskee samalla uransa sadannen liigamaalinsa. 2–2 nyt Mikkelissä. 

– Lahdessa Pelicansin Nathan Schnarr vie isännät johtoon kotiottelussa SaiPaa vastaan. Pelicans on siis varmuudella runkosarjassa kolmas, mikäli se ottaa edes yhden pisteen SaiPa-taistosta.

Kello 19.31 – MTV Urheilun runkosarjan tähtipelaajat
MTV Urheilun asiantuntijat valitsivat runkosarjan parhaat pelaajat. Tähdistökenttään ylsivät Tapparan maalivahti Christian Heljanko, KooKoon puolustaja Charle-Edouard D'Astous, HIFK:n puolustaja Luke Martin, Ilveksen sentteri Oula Palve, Kärppien maalitykki Teemu Turunen ja Ilveksen laituri Eemeli Suomi. Viimeisenä mainittu Suomi valittiin myös runkosarjan parhaaksi pelaajaksi.

Liigan tämän kauden läpimurto pelaaja on MTV Urheilun asiantuntijoiden mielestä TPS:n Viljami Marjala. Paras valmentaja? Jukureiden Olli Jokinen.

Kello 19.25 NHL-lupaus Ville Koivunen esillä Mikkelissä
– Kärpät siirtyy Mikkelissä uudelleen johtoon. Liigan maalipörssin johtaja Teemu Turunen vapauttaa ja Ville Koivunen painaa puolittaisesta läpiajosta kiekon nuottaan. NHL-lupaus Koivunen, 20, (Pittsburgh Penguins) on ollut Liigan alkuvuoden tehokkain pelaaja.

Kello 19.20 Vaasassa näytös tauolle, Tappara purkaa Topi Rönnin sopimuksen
– Vaasassa hurjien panosten ottelussa (Sport–Ässät) mennään ensimmäiselle erätauolle lukemista 0–0. Sport sai kiekon maaliin, mutta tuomarit näkivät, että Axel Holmström teki osuman kädellään.

STT kertoo, että Tappara on purkanut hyökkääjän Topi Rönnin sopimuksen. Rönni tuomittiin tänään käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen nuorena henkilönä tehdystä raiskauksesta.

Kello 19.15 – Herkkua pitkän kaavan kautta, Helsingissä mennään jo
– Vaasan jättipanosten ottelussa mennään nyt aivan oman aikataulun mukaan. Vaasassa avauserä on vasta lopussa, kun taas Helsingissä HIFK ja KalPa ovat jo taukonsa viettäneet. Nordiksella toinen erä käynnissä.

Kello 19.08 – Vaasassa draamaa! Jyväskylässä viritellään yllätystä
– Vaasassa kylän areena kiehuu, kun kotijoukkue näyttää siirtyvän ylivoimalla johtoon. Reece Scarlett toimittaa kiekon maalille ja pikkumusta pomppaa Sportin kultakypärän Axel Holmströmin kautta sisään. Videoille mennään.

– Ja hylkäys! Tuomarit näkevät, että Holmström teki maalin kädellään. Draamaa!

– Jyväskylässä JYP virittelee pientä yllätystä Tomi Lämsän luotsaamaa Lukkoa vastaan. JYP johtaa taistoa avauserän jälkeen 2–0. Lukko käy vielä viimeisellä kierroksella omaa taisteluaan KalPaa vastaan runkosarjan kuudennesta paikasta.

Kello 18.59 – Jukurit rinnalle, Kärpät aivan sekaisin
– Mikkelissä tapahtuu: Jukurit tulee rinnalle, kun Daniel Mäkiaho tarjoilee komeasti ja Jesper Piitulainen painaa kiekon nuottaan. Kärpät on aivan sekaisin. Oululaiset jäähyilevät jatkuvalla syötöllä ja Jukureille lisää ylivoimaa. Samaan aikaan Helsingissä IFK:n ja KalPan pelin avauserän jälkeen lukemissa 0–0.

Kello 18.48 – Mörkö-show Mikkelissä
– Illan kierroksella Vaasan ottelun lisäksi mielenkiinto kohdistuu Mikkeliin, missä jysähti heti avauserässä. Jukurit pääsi ylivoimalle, mutta mitä kävikään? Marko "Mörkö" Anttila karvasi, käänsi kiekon Arttu Hyrylle, joka painoi lötön näyttävästi yläkulmaan. Kärpät alivoimalla 1–0-johtoon.

Kärpät rokottaa alivoimalla! Jännittävä kotietutaisto Mikkelissä 1:18
Kärpät rokottaa alivoimalla! Jännittävä kotietutaisto Mikkelissä

Kello 18.45: Liigan pistepörssijohtaja Jerry Turkulainen saattaa sittenkin jäädä Suomeen. Mistä on kyse?

Lisää alta:

Kello 18.44 – Turkulainen heti esillä, Ilves Turussa edelle
– SM-liigan pistepörssin voittoa jahtaava Jerry Turkulainen pääsee heti pisteille Jyväskylässä, kun JYP siirtyy Lukko vastaan 1–0-johtoon. Maalintekijänä Tobias Winberg. Turussa Ilves karkaa heti johtoon ottelussa TPS:ää vastaan. Vieraiden maalista vastasi tshekkiläissentteri Petr Kodytek.

Kello 18.40 – Kylmät väreet huippunäytöksen alla
– Sakari "Sakke" Kuosmanen avaa Vaasan huippunäytöksen tyylillä – Finlandia pärähtää aina yhtä komeasti ilmoille. 

"Kyllähän tässä menee kylmät väreet jo välittömästi", MTV Urheilun selostaja Aleksis Ärje totesi.

Kello 18.33 – Dufvaa ja Riskaa muistetaan Vaasassa
– Vaasassa kotijoukkue Sport muistaa Ässät-pelin alla sekä Erik Riskaa että Risto Dufvaa. Riska pelaa ja Dufva valmentaa tänään viimeistä kertaa runkosarjassa. Jatkuuko kaksikon taival vielä pudotuspeleissä, se selviää tänään. Sportin kannattajilta näyttävä tifo Riskan kunniaksi.

----------------------------------------------------------------------------

Kello 18.28: Vaasassa ja kuudella muulla paikkakunnalla joukkueet valuvat jäälle. Illan superkierros valmiina alkamaan.

Kello 18.26: Vaasassa tämän illan näyttämön nimeä on muovattu teemaan sopivaksi. Halli on tänään "Riska arena".

Kello 18.24: "Tämä on tämmöinen laiskan miehen game seiska. Skipattiin ne kuusi peliä ja mentiin suoraan seiskaan", Sportin päävalmentaja Risto Dufva letkautti illan alla.

Kello 18.21: Pieni uutinen kierroksen alle. Leijonien MM-kultapakki ja olympiavoittaja Juuso Hietanen jatkaa uraansa HPK:ssa.

Kello 18.17: "Jännittää, näin vanhaakin pelaajaa", Ässien Jesse Joensuu sanoo MTV Urheilulle ison illan alla.

Joensuu muistuttaa siitä, että Ässillä on ollut viimeisten vuosien aikana vaikeaa Vaasassa.

"Tämä on vähän niin kuin game seven", Joensuu kuvailee huippupanosten matsia.

Kello 18.09: Jyväskylässä JYPin tähtihyökkääjä Jerry Turkulainen, 25, saattaa pelata tänään viimeisen ottelunsa Liigassa, ainakin hetkeen. Turkulainen on siirtymässä Sveitsiin. 

Lisää hänen tarinaa kuullaan JYP–Lukko-ottelun erätauon yhteydessä.

Kello 18.01: Puoli tuntia ja kiekko tippuu seitsemällä paikkakunnalla jäähän. MTV Urheilun studio on tänään Vaasassa, missä käydään niin sanottu elämän ja kuoleman taisto. 

Kello 17.23: Illan kierroksen alla kuultiin myös uutisia käräjäoikeuden puolelta, kun Tapparan hyökkääjä Topi Rönni sai ehdollisen vankeusrangaistuksen raiskauksesta. 

Kello 17.20: Pelit ovat siis:

HIFK–KalPa
Jukurit–Kärpät
JYP–Lukko
Pelicans–SaiPa
Sport–Ässät
Tappara–HPK
TPS–Ilves

Kaikki ottelut näkyvät MTV Katsomo -palvelusta.

Kello 17.17: Illan kierroksella oma porkkana liittyy myös siihen, että kuka voittaa SM-liigan runkosarjan pistepörssin? Ennen illan mittelöitä JYPin Jerry Turkulainen on kärjessä pisteillä 21+41=62. Ilveksen Oula Palve vaanii tuntumassa, pisteen päässä (20+41=61) Turkulaisesta.

Ilveksen Eemeli Suomi on kolmantena (21+37=58) ja Tapparan Anton Levtchi on neljäntenä (19+38=57).

Liigan maalikuninkuus menee lähes varmuudella Kärppien Teemu Turuselle, jolla on koossa 29 osumaa. Hänen takanaan Ilveksen Jani Nymanilla, JYPin Juuso Puustisella ja HIFK:n Julius Nättisellä on kasassa 23 häkkiä.

Kello 17.12: Vaasan peli on tämän seurannan pääottelu. Tämän lisäksi katseet ovat tiukasti varsinkin Mikkelissä (Jukurit–Kärpät). Illan aikana noteerataan myös muut merkittävät käänteet.

Kello 17.11: Sitten kattauksen lehtipihvin pariin. Illan kierroksella kaikista suurin mielenkiinto kohdistuu Vaasaan, missä yhteen iskevät Sport ja Ässät. Voittaja jatkoon ja häviäjä kesälomille. Ai, ai!

Ennen illan kierrosta sijoilla 9.–11. tilanne näyttää tältä:

SijaJoukkueOttelutVoitot (3p)PisteetTehdytPäästetytMaaliero
9.TPS591784149160-11
10.Ässät591981134141-7
11.Sport592080152172-20

TPS on taulukossa mukana siksi, koska Ässät voi vielä ohittaa sen. TPS kohtaa siis tänään Turussa Ilveksen.

Viivan päällä kaava on yksinkertainen: mikäli TPS häviää varsinaisella peliajalla Ilvekselle ja Ässät voittaa varsinaisella peliajalla Sportin, Ässät on yhdeksäs ja TPS on kymmenes. Sport ei voi nousta enää TPS:n edelle, sillä joukkueiden ero on kierrokselle lähdettäessä neljä pistettä.

Sport ohittaa kuitenkin Ässät jo sillä, mikäli se ottaa illan Vaasan ottelusta enemmän pisteitä kuin patapaidat. Sportilla kun on enemmän kolmen pisteen voittoja kuin Ässillä. 

Panoksia riittää, sillä tähän iltaan päättyy jonkun ikonin tai ikonien taival. Sportin luotsi Risto Dufva ilmoitti jo varhaisessa vaiheessa, että hän lopettaa valmentajauransa tähän kauteen. Vaasalaisjoukkueen pelaajiston puolella Erik Riska on tehnyt samaisen ilmoituksen.

Ässillä Jesse Joensuun pelaajaura päättyy hyvin todennäköisesti tähän kauteen. Yle kertoi asiasta aiemmin.

Kello 16.45: Seuraava mittelö käydään ylemmän pudotuspeliviivan alapuolella, missä KalPa on tällä hetkellä kuudentena ja Lukko on sijalla seitsemän.

Molemmilla joukkueilla on yhtä paljon pisteitä (91), mutta KalPa on edellä, koska sillä on enemmän kolmen pisteen voittoja (24, Lukolla 22). 

KalPa on siis varmuudella kuudes, mikäli se kaataa tänään Helsingissä IFK:n varsinaisella peliajalla. Lukko nousee KalPan edelle, mikäli se ottaa päätöskierrokselta yhdenkin pisteen enemmän kuin kuopiolaisjoukkue. Lukko kohtaa tänään vieraissa JYPin.

Tasatilanteessa KalPa on joka tapauksessa edellä.

Molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet kotietunsa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Kello 16.41: Siirrytään sijoille 3.–6. Ennen illan kierrosta tilanne näyttää tältä:

SijaJoukkueOttelutVoitot (3p)PisteetTehdytPäästetytMaaliero
3.Pelicans593010617414727
4.Jukurit593010319514451
5.Kärpät592710317114526
6.HIFK592610317913643

Pelicansin, Jukureiden, Kärppien ja HIFK:n illan ottelut ovat:

HIFK–KalPa
Jukurit–Kärpät
Pelicans–SaiPa

Pelicans on varmuudella runkosarjan kolmas, mikäli se ottaa yhdenkin pisteen illan kotiottelusta SaiPaa vastaan. Ainoastaan Jukurit voi ohittaa enää sen, mikäli Pelicans häviää varsinaisella peliajalla SaiPalle ja Jukurit voittaa kotonaan varsinaisella peliajalla Kärpät. Tässä tapauksessa Pelicans ja Jukurit olisivat tasapisteissä, mutta Jukureilla on enemmän kolmen pisteen voittoja. 

Jukurit ja Kärpät määrittelevät omassa pelissään sen, kumpi joukkueista sijoittuu paremmin runkosarjassa. HIFK voi kuitenkin ohittaa heidät molemmat, mikäli se kaataa Helsingissä varsinaisella peliajalla KalPan ja Mikkelin peli menee jatkoille. Tämä on myös ainoa skenaario, millä HIFK voi nousta vielä neljän parhaan joukkoon. Se kun ei voi ohittaa enää Jukureita tai Kärppiä, mikäli se päätyy näiden kanssa tasatilanteeseen. Jukureilla ja Kärpillä kun on enemmän kolmen pisteen voittoja.

Varmaa on myös se, että näistä neljästä joukkueesta määritetään kaksi puolivälieräparia (kolmas vastaan kuudes ja neljäs vastaan viides). Eli jännitystä riittää oikein olan takaa.

Kello 16.24: SM-liigan runkosarja päättyy tänään todelliseen superkierrokseen. Käydäänpä läpi päivän panokset.

Aloitetaan kärjestä, missä Tappara on lähestulkoon varma runkosarjan voittaja. Ennen illan taistoja Tapparalla on kolmen pisteen kaula toisena olevaan Ilvekseen nähden. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli Tappara ottaa yhdenkin pisteen illan kotiottelusta HPK:ta vastaan, se voittaa runkosarjan. Edes Tapparan nollan pisteen tappio ja Ilveksen varsinaisen peliajan voitto TPS:stä ei takaa automaattisesti sitä, että Ilves voittaa runkosarjan.

Mikäli näin käy, eli HPK kaataa Tapparan varsinaisella peliajalla ja Ilves tekee saman tempun Turussa TPS:lle, molemmat tamperelaisjoukkueet ovat tasapisteissä ja heillä on yhtä monta kolmen pisteen voittoa. Tässä tapauksessa ratkaisu haetaan maalieron kautta.

Ennen illan kierrosta Tapparan maaliero on +57. Ilveksellä kyseisen lukema on +48. Eli Tappara on tässä yhdeksän maalia edellä. Tämä taas tarkoittaa sitä, että Tapparan pitäisi kärsiä todellinen murskatappio Tampereella ja Ilveksen pitäisi takoa oikein kunnolla kiekkoja TPS:n nuottaan, jotta Ilveksellä olisi kierroksen jälkeen parempi maaliero kuin Tapparalla. Mikäli molempien joukkueiden maalierolukema on tasan illan pelien jälkeen, seuraava ratkaiseva elementti tulee tehdyistä maaleista. Siinä Tappara (197) on kuusi osumaa Ilvestä (191) edellä.

Eli: Tappara voittaa hyvin, hyvin, hyvin todennäköisesti runkosarjan.

Kello 13.35: Oikein mukavaa tiistaita ja tervetuloa liveseurannan pariin! SM-liigan runkosarja huipentuu tänään täyden seitsemän ottelun kierroksella.

Otteluiden kokoonpanot julkaistiin kello 13. Voit katsoa joukkueiden ketjukoostumukset alta.

HIFK-KalPa

Jukurit-Kärpät

JYP-Lukko

Pelicans-SaiPa

Sport-Ässät

Tappara-HPK

TPS-Ilves

 

Lue myös:

    Uusimmat