SM-liiga rankaisi erotuomarijohtajalle raivonnutta Rikard Grönborgia

Rikard Grönborgilta rajut haukut SM-liigan erotuomaripomolle – kuuntele raivoaminen sanasta sanaan 0:34
Kuutele Rikard Grönborgin raivoaminen sanasta sanaan. Tapparan päävalmentaja sätti SM-liigan erotuomaripomoa poikkeuksellisella tavalla Tappara–HIFK-ottelun jälkeen.

Jääkiekon SM-liiga on langettanut Tapparan päävalmentajalle Rikard Grönborgille sakkorangaistuksen tämän räyhäämisestä lauantain TapparaHIFK-ottelun jälkeen.

Grönborg sätti poikkeuksellisen kovasanaisesti voimasanoja käyttäen SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönniä lauantain Tappara–HIFK-ottelun jälkeen Nokia Arenan käytävällä. Tappara voitti ottelun maalein 4–3, mutta Grönborgia jäivät kismittämään ottelun tapahtumat.

Voit kuunnella Rikard Grönborgin poikkeuksellisen rajun purkautumisen pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Kurinpitodelegaation päätöksessä todetaan, että Grönborgin keskustelussa käyttämät sanavalinnat täyttävät SM-liigan sääntöjen mukaisen herjaavan kielenkäytön ja epäurheilijamaisen käytöksen määreet.

– Delegaatio toteaa, että vaikka pelaajakäytävä ei ole julkinen paikka, tilaan on pääsy joukkueiden toimihenkilöiden lisäksi myös toimittajilla. Keskustelua ei voida näin ollen pitää Grönborgin ja Rönnin välisenä yksityisenä keskusteluna, päätöksessä todetaan.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, ettei mainitulla tavalla puhuminen ole soveliasta ja se tulee sanktioida.

Kurinpitodelegaatio toteaa harkinneensa oikeudenmukaiseksi sakon määräksi 10 000 euroa.

MTV Urheilu julkaisi maanantaina videon, jolla kuuluu Grönborgin poikkeuksellinen purkaus ennen ottelun virallisen lehdistötilaisuuden alkua. Myös SM-liiga sai videon käyttöönsä. Toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen vei tapauksen kurinpitodelegaation tutkintaan epäurheilijamaisen kielenkäytön takia.

Grönborg oli ärsyyntynyt ainakin kahdesta ottelussa nähdystä taklaustilanteesta. Toisessa IFK:n Niko Seppälä osui Tapparan tähtipelaajaa Anton Levtchiä päähän. Kasper Kotkansalon niittiä Tobias Ekbergiin. Kummastakaan tilanteesta ei tuomittu rangaistusta.

Tappara jätti Seppälän taklauksestsa SM-liigalle kurinpitosääntöjen mukaisen käsittelypyynnön. Kurinpito ei kuitenkaan katsonut pelikieltoa aiheelliseksi.

Lue myös:

    Uusimmat