Tappara yritti hakea HIFK-järkäleelle pelikieltoa – veti Anton Levtchin aivan pystyyn, tästä oli kyse

HIFK:n Niko Seppälä taklasi rajusti Tapparan kultakypärää Anton Levtchiä – tästä tilanteesta tehtiin kantelu 2:45
Video: HIFK:n Niko Seppälä taklasi rajusti Tapparan kultakypärää Anton Levtchiä – tästä tilanteesta tehtiin kantelu

Tappara yritti hakea pelikieltoa HIFK:n järkälepuolustaja Niko Seppälälle. Turhaan.

Tappara toimitti Liigalle "kurinpitosääntöjen mukaisen käsittelypyynnön". Taklaus otettiin tarkistelu alle.

Tappara vetosi siihen, että Seppälä taklasi seuran mielestä "hyppäämällä" kirvesrintojen kultakypärää Anton Levtchiä. Seppälä veti tilanteessa Levtchin aivan pystyyn jykevällä taklauksellaan.

Video Seppälän taklauksesta näkyy jutun yläreunasta.

– Videotallenteen perusteella kurinpitodelegaatio toteaa, että Seppälä taklaa edestäpäin kiekollista vastustajan hyökkääjää. Delegaatio toteaa, että Seppälä suorittaa taklauksensa ilman hyppyä tai taklausliikkeen ylöspäin suuntaamista, kurinpitoraportissa selostetaan.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Seppälän taklaukseen liittyy normaali taklausliikkeen mukainen painonsiirto eteenpäin. Edelleen delegaatio toteaa, että Seppälän luistimet irtoavat jäästä vasta taklauksen osumisen jälkeen. Kurinpitodelegaatio korostaa, ettei tämä tarkoita, että taklaus olisi tehty hyppäämällä tai kohdistettu poikkeuksella tavalla ylöspäin.

– Lisäksi kurinpitodelegaatio toteaa, että Seppälä suorittaa taklauksen oikeaoppisesti käsivarret kiinni vartalossa ja kohdistamalla taklauksen vastustajan vartalolinjaan. Kurinpitodelegaatio toteaa, että taklauksen pääasiallinen ja Levtchin liikkeen pysäyttävä voima kohdistuu tämän vartaloon eikä päähän.

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että taklaustilanteessa ei tapahdu säännön 48 tunnusmerkistön mukaista tilannetta, jossa taklaus olisi suoritettu hyppäämällä tai jossa taklauksen voima kohdistuisi valtaosin taklatun pelaajan päähän. Lisäksi tilanteessa tapahtuva pääosuma on osittain seurausta Levtchin matalasta peliasennosta.

Delegaatio ei määrännyt Seppälälle pelikieltoa.

Lue myös:

    Uusimmat