Skotlantilainen äiti jakoi koskettavan kuvan syöpäsairaan Milan, 4, kohtaamisesta isänsä kanssa – katsoivat toisiaan ikkunan läpi: "Tämä on vaikeaa meille kaikille"

Pikkuinen Mila sairastaa leukemiaa ja joutuu olemaan eristyksissä koronaviruksen varalta. Aiheesta kertoo muun muassa australialainen News.com.au-sivusto.

4-vuotias skotlantilainen Mila Sneddon sairastaa syöpää. Hänellä todettiin leukemia viime vuoden marraskuussa ja nyt häntä hoidetaan kemoterapialla.

Milan vanhemmat Lynda ja Scott eivät halunneet ottaa tyttärensä turvallisuuden suhteen mitään riskejä. Niinpä Lynda jäi Milan luokse ja Scott sekä perheen 16-vuotias tytär Jodi jäivät asumaan eri paikkaan.

Lynda otti koskettavan kuvan hetkestä, jolloin pikkuinen Mila näkee talon ulkopuolelle tulleen isänsä ikkunan läpi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Muistutukseksi eristäytymisen tärkeydestä

Lynda jakoi kuvan netissä ja se keräsi paljon suosiota. Hän kertoo saaneensa kuvan julkaisemisen jälkeen tuhansia liikuttavia kommentteja. Hän onkin vakuuttunut siitä, että perheen tekemä päätös oli oikea. 

Lynda haluaa kertoa heidän tarinansa, jotta muut ymmärtäisivät, miten tärkeää sosiaalinen eristäytyminen on. Että ihmisten ei pitäisi jättää ohjeistuksia huomiotta. 

– Alun perin meistä tuntui pahalta olla erossa toisistamme ja pohdimme, olimmeko kenties liiankin varovaisia. Toisaalta monet perheet olivat tehneet saman suojellakseen rakkaitaan, Lynda kertoo Daily Mail -sivustolle.

Perhe oli miettinyt, pitäisikö heidän kaikkien eristäytyä. Toisaalta laskut piti edelleen maksaa ja Jodi joutui edelleen käymään koululla kurssitöiden takia.

– Scott on huoltoteknikko ja vaikka hän työskentelee yksin, hän kohtaa ihmisiä ja käy esimerkiksi kaupassa. Emme halua ottaa mitään riskiä.

Isä käy päivittäin talolla

Toistaiseksi Scott ja Jodi ovat muuttaneet Lyndan isovanhempien luo. Scott on koko ajan yhteyksissä Milaan käymällä moikkaamassa tätä ikkunan takana. Hän pitää yhteyttä myös puhelimen ja videopuheluiden avulla.

– Tämä on vaikeaa meille kaikille, mutta mitä kauemmin ihmiset liikkuvat ulkona, sitä kauemmin olemme sisällä ja Mila kaipaa isäänsä ja siskoaan.

Nukkumaanmenon aikaan Mila on ahdistunut siitä, että isä ja sisko eivät ole kotona. Mutta Scottin vierailut ikkunan takana tekevät hänet onnelliseksi.

– He levittävät kätensä halaukseen ja heittävät lentosuukkoja ikkunan läpi.

Alun perin Mila oli hämmentynyt siitä, että isä ei voinut tulla sisään taloon. Hänelle selitettin, että hänet täytyy pitää terveenä ja suojella bakteereilta, joita isä voisi tuoda mukanaan.

– Mila on tottunut eristäytymisen jaksoihin kuten monet muutkin vanhemmat, joiden lapsella on heikentynyt immuunipuolustus.

Tytön terveys huolettaa

Koronavirus on tehnyt elämästä hankalampaa. Äitiä mietityttää sekin, että Milan pitää käydä sairaalassa hoitojen takia.

– Pidämme hänet turvassa, mutta olemme huolissamme siitä, että sairaaloissa on rajoitettu testauskapasiteetti ja Milan pitää käydä siellä hoidoissa. Mistä tiedämme, että hoitohenkilökunnalla ei ole virusta?

Lue myös:

    Uusimmat